IDYLL

2011-06-30

De sista dagarna har jag spenderat väldigt mycket tid på cykeln. Oftast med en fullpackad strandväska, komplett med goda mackor, på pakethållaren. Däremellan har jag legat på klipporna två dagar i rad, först med Henny och sen med Elin. Har även ätit jättegod lax, nyfiskad makrill och blåbärspaj gjord på bär jag och Elin plockat från vårt hemliga ställe. Idag hoppade jag in ett pass på mitt sommarjobb. Möttes av en syn som var det roligaste på länge- goa Sebbe iklädd en gigantist M&M-dräkt som delade ut gratis M&M till barn. Det blir många facebooktaggar för honom ikväll..

I morgon planerar jag ett storröjande på mitt rum. (ser ut som Beirut här..) Och senare softa med Elin och Lina h. Kanske tar vi oss en bit sushi i stan eller lagar oss en festmåltid. Oplanerat är bäst.

Nu ser min säng väldigt inbjudande ut. Ha det fint folks!
xx


ABREAKFASTTOGO

2011-06-28


Känner att jag verkligen har varit på språng de sista dagarna. Vill verkligen njuta av mitt lov och få ut så mycket som som möjligt utav det. Detta har resulterat i att jag den senaste veckan levt på kaffe och kanske sovit lite för lite.

Jag och Elin var ju som sagt i Göteborg (Lina hängde inte med) och hade det mysigt. Vi kollade på Bad teacher (tips!) och åt jättegod mat på Le pain Francais. På morgonen hade vi lite tajt schema eftersom jag var tvungen att komma hem i tid till jobbet. Vi köpte med oss en frukost från expresso house och var hemma i god tid. Tyvärr hade jag ackupunktur innan jobbet. Ni som nån gång fått dessa små nålar instuckna i hela kroppen vet att man kan bli väldigt yr och trött efteråt. Det blev jag och mitt upp i all stress gick min cykel sönder. Win! Fick skjuts till jobbet och härdade ut ända till kvällen då jag fick komma hem och äta.

Nu- Hem till Henny som drar till Spanien (igen!!) på språkresa i tre veckor. Tänker krama sönder henne. Sen planerar en till goding att joina också. Gött!

Ha det fint!
xx

CRUISIN'

2011-06-26
Hade en awesome kväll igår! Tjejmiddag hos fina Jossan med god mat och massa peppdance innan vi drog ut på stan. Det var ju den årliga cruisingen igår så stan var full av massa sliskiga raggare, men vi hade kul ändå! Massa skratt, dans, folk och hammabyramsor. Nu sitter jag här med en svankota som värker av Hennys skjutsande på sin rostiga cykel. I eftermiddag drar jag, Elin och Lina h till Götet för god mat och balkonghäng. Sounds like a good plan.
xx

Ungefär alla bilder från igår ser ut såhär haha..

GETTOKNOWYOU

2011-06-25
Jag skulle vilja veta lite om er som läser. Skriv gärna några rader om vad som helst så länge det handlar om er på något sätt. Är det om något du brinner för? har åsikter om? eller bara onödig info? Kommentera eller maila på asfh@live.se.

Jag heter Emma och bor i ett litet samhälle utanför en liten stad på västkusten. Om ni känner för att komma hit och hälsa på mig så går det nästan inga bussar. Här är vi alla ganska lika. Vi lever i en liten trygg bubbla och vi vet det. De äldre är ganska nöjda med tillvaron, men vi yngre undrar bara vad vi gör här under vinterhalvåret. Vi vill härifrån allihop och tror att vi kommer klara försvinna direkt efter gymnasiet utan att se oss om en enda gång. Naiva är vi, men vi vet inget annat så var vänliga och förlåt oss.

Jag är ganska estetiskt lagd och älskar när jag får vara kreativ. Det är därför som jag startade bloggen, för det finns för få sånna stunder i mitt liv. Här kan jag få utlopp över allt som snurrar i min hjärna, skriva kilometerlånga texter och knäppa bilder som jag aldrig publicerar och hämta inspiration ur alla bilder jag lägger upp eller hittar i samband med bloggen. Är jätteglad som för en gångs skull vågade gå emot strömmen av duktiga personer och inte välja NV. Valde estet bild och form och det känns helt rätt just nu. Längtar tills skolan börjar.

Jag älskar min familj, (som jag står mycket nära) att umgås med min stora släkt och alla nära vänner, choklad, dansa, rita, kaffe, indianer, doften av våt asfalt och att läsa. Musik är jag dålig på, mina vänner får hjälpa mig för jag bryr mig inte så mycket. Om jag fick välja en superkraft så skulle det vara att kunna teleportera mig själv och alla som jag är när. Då kunde jag och mina kompisar ligga på en strand i BoraBora på lunchrasten. Jag tror på naturmedicin och posetivt tänkande. (även om jag själv är realist) Har dåligt självförtroende och är tidsoptimist. Folk tror att jag är bra på att sjunga för att jag går hos en röstpedagog, men sanningen är den att jag är ett hopplöst fall. Jag går där för att få övningar för mina lungor. När jag vill vara musikalisk så klinkar jag på min bas eller på ett piano. Vill lära mig spela gitarr, men min syster tröttnar alltid när hon ska fösöka lära mig. När det gäller framtiden drömmer jag lite om USA, men samhället verkar lite skevt. Vill gärna ta några kurser här, men min franska är än så länge ganska begränsad..

När jag var yngre var jag perfektionist ut i fingerspetsarna. Inte på ett bra sätt. De ledde till att jag låg sömnlös hela nätterna om något i mitt rum låg på fel ställe och att två fingrar trycktes ner i halsen upprepande gånger efter varje måltid. Fram till att detta hände så trodde jag på Gud. Där tog det slut. Nu mår jag bra och har lärt mig att man inte kan kontrollera allt runt omkring sig. Så spontanutflykter är nu min nya grej.

Feminist har jag varit så länge jag kan minnas. Inget är viktigare för mig än jämnställdhet. Alla har samma rättigheter; kvinna, man, barn, svart, vit, homo, hetro, kristen, muslim osv. Det är verkligen något som jag brinner för. Folk kanske har en liten sne bild av feminister. De tror att vi alla är lesbiska, hatar smink och är emot allt traditionellt och rakade armhålor. Jag är inte lesbisk (även om vi alla tjejer säkert önskat det nån gång i vårt liv. Killar kan vara svin och tänk då vilken skön värld det skulle bli utan dem. Bara massa feta, lyckliga kvinnor som lever livet haha) smink kanske inte är det bästa som finns, men visst är det kul! visst är det traditionellt att kvinnor bakar och syr, men jag tycker fortfarande att det är mysigt. Och när det gäller armhålorna; jag känner mig inte så jätteförtryckt som lägger tio sekunder av mitt liv varje gång jag duschar på det. De är många som himlar med ögonen nu känner jag, men vänta bara. Flatorna kommer rädda oss allihop!

Starka åsikter besitter jag som sagt. Jag tycker mycket är bra här i Sverige, men mycket är också väldigt fel. jag kräks i min munn när jag läser att SD ska starta sommarkollo. Nasselektioner för små hjärntvättade skinheads som har blivit ivägskickade över sommaren så att deras föräldrar kan kasta ägg på utlänningar i lugn och ro. HATA! Alkismorsor som får behålla sina småbarn trots att de far illa, cancersjuka som tvingas jobba, saabchefer som lever loppan när deras anställda går utan lön och en melodifestival som kostar milioner. De är sjukt, snett och vidrigt. (oj, nu lät jag som en supersosse..)  

Efter detta inlägg, som skulle föreställa en gullig liten faktatext om mitt bohemiska liv och stora framtidsdrömmar, (men som förvandlandes till ett argt hatinlägg på slutet, hoppas ni är okej med det) så hoppas jag att ni känner mig lite bättre. Eller så har jag råkat ge er en helt sne bild utav mig själv. Fråga på om det är något, och skriv gärna om dig själv.

Ni är guld värda som orkat läsa!
 

 

MIDSOMMAR

2011-06-24
Efter dagar av jobb, dåligt väder, massa cyklande och häng med goa vänner så är jag just nu ganska trött. Mormor och morfar kommer strax hit för lite sill och ikväll ska min och Elins familj fira tillsammans. Men någon fest blir det nog inte för min del, är alldeles för trött. Ska äta massa getostsallad och chilla med Elin och Tilda i stället. I morgon blir det grillkväll med några fina tjejer innan vi drar ner på stan för att spendera kvällen bland massa fina bilar och glatt folk.
Hoppas ni får en lyckad midsommar trots pissvädret. (vad kan man vänta sig på midsommar liksom..)
xx

me by elin

BROOKLYNLOVER

2011-06-22

Charlotte Rusts lägenhet i Brooklyn♥
Medan jobbar får ni ta er en titt på denna skönhet. Visst Charlotte Rust är en självklar skönhet, men nu menar jag hennes hem. Seriöst, jag (snor Kenzas uttryck) dör lite! Allting är verkligen perfekt. Platsen, (Brooklyn verkar så himla coolt helt enkelt, till och mer coolare än Manhattan) taket (tänk att sitta där med en massa trevliga konstnärstyper och softa en kväll med massa mysiga lyktor och filtar, takhäng for the win!) och inredningen (kontrasten mellan de skarpa, minimalistiska och alla mysiga secondhand prylarna som gör stället så personligt. Hur smart är inte planlösningen med sängen över köket?)
Jag skulle slicka på min armbåge (vilket är fysiskt omöjligt, vilket ni vet om ni nån gång testat) för att få hänga med denna kvinnan i hennes vardagsrum, lyssna på bra musik och testa hennes skor. 

TISDAGRULLARVI

2011-06-21
Trevlig dag trots vädret. Jag och Lina a tog oss en långpromenad innan hon skjutsade mig hem på sin cykel. Sedan spenderade vi resten av dagen som två strandade valrossar i mitt rum (hata blåsigt väder!) vi tänkte baka muffins, men äggen saknades, så vi kollade på serier i stället. Slappt och bra. Sedan kom min morfar och hämtade mig för vi skulle ut och övningsköra.
Jag körde för första gången i mitt liv igår. Min morfar (bilskolelärare i över 50 år) lät mig inte börja på en övergiven parkering som alla andra, nejnej, jag fick börja på en riktig väg. (och man ska kanske tillägga att jag inte visste att det fanns något som kallades för koppling i bilen, ännu mindre att man var tvungen att växla så ofta) Det gick faktiskt rätt hyfsat. Körde på ettans och tvåans växel och kom väl upp i sisådär 50 km/h. (tufft!) De svåraste jag fick göra var att korsa den högst trafikerade vägen som går rakt igenom våran stad. Jag tyckte att jag klarade det bra med en riktig rivstart. Dock tyckte inte morfar det. Idag fick jag till och med göra en vänstersväng. Körde dessutom på fyrans växel. (var upp i typ 80 km/h liksom, wooohoooo!) För en tjej som leder sin cykel ner för nerförsbackar så verkar jag faktiskt vara lite utav en fartdåre. Gasen i botten så fort jag har fri sikt. Morfar tycker att de är säkrast om jag fortsätter köra med honom (som har dubbelkommando) innan jag ger mig ut i trafiken med pappa. Fattar verkligen inte varför, jag tycker att det går jättebra! :)
xx

linis skjutsar mig på sin fina cykel (där tyckte jag dock att det gick för fort)

SOM ANDETAG FRÅN EN FJÄRILL

2011-06-21

Tröjan köpte mamma en gång i tiden av sin dåvarande chef som hade stickat den. Jag gillar den starkt! Ser ni hur ljust mitt hår är förresten?

OLDNESSEBAR

2011-06-20

Kan det vara världens finaste rygga som jag har fått tag på? Hur som helst köpte jag den i Gamla Nesse bar för 40 lv (dvs 200 kr) ett bra köp och den känns lite mer personlig än den fejk Hermés som jag först var och klämde på.. Den här väskan kommer att få följa med på sommarens alla äventyr.

En liten bild på mina tre favvisar just nu. Älskar den orangea som är i älkta silver. Mormor köpte den i Prag till min mamma (sen tog jag den..)

HOMESWEETHOME

2011-06-19
Har haft en jättebra vecka med min pappa och syster i Bulgarien. Vi plaskade i det turkosa vattnet, brände oss rejält i solen (har ni nån gång bränt rumpan så vet ni hur det kändes för mig..) drack (kanske lite för mycket) kaffe, käkade glass och jättegod mat, satt på balkongen och tittade på massa dansande tyskar (en såg exakt ut som pappa focker i familjen är värst!) och shoppade lite i gamla Nasse bar. (en av Europas äldsta städer) 
Efter denna fina vecka (och en massa paranteser) så var flyget lite försenat, vilket resulterade i att jag var ganska trött idag när jag skulle dra upp min solbrända rumpa ur sängen. Har jobbat hela dagen och glömde helt bort lunchen, så nu står mat på schemat och sedan tar jag cylekn hem till Lina a och kollar på film med henne och Anna. Har längtat så efter mina tjejer!!! (även om alla inte är hemma från Mallis än...)
Ha de fint!
xx

pics by moi

VEROMODA

2011-06-14

bild via frida fahrman.
Brukar ta mig en kik in på vero moda när jag shoppar, men det händer nästan aldrig att jag hittar något. Men man ska ju aldrig säga aldrig... Den här ponchon kommer trilla in i butik i höst och då kommer jag försöka haffa den! Perfekt till hatt och boots (vilket jag älskar)

SIRANDREW

2011-06-13


Om matten går åt fanders, kan vi räkna med Anders. Han är smart, han är snygg och kör renault.
Han bor med sin bror, har en fader som tror och en syskonskara på roten ur tio gånger tio.

Allt som vi frågar han är hans personliga ensak.
Emma: Anders, är det så att du snusar nån gång ibland?
Hanna: Hålla käften jävla Freddy Svensson, de är min personliga ensak.

I somras upplevde han sin barndom igen. Gubbrace på push dakota, det var försten hem.

Fyraårig teknisk, och vafan hjälpte de? Han kan inte ens slå på dvd:n i A23...
(refräng)
JÄVLA A TJUTREEEEEEEEEEEEEEEEHEEEEEEE!
Hanna: SVÄLJ ALLA NYCKLAR TILL A TJUTRE!
Emma: SLÄPP EN ATOMBOMB ÖVER A TJUUUGOOOTREEEEE!!..
..så va de me de, man blir aldrig den samma efter A23.

Han har alltid drömt om en romans med Anna Tobiasson. Men hon tänder ju bara på den jävla Jacob i Twilight.
Jacob har ett 6-pack på magen och Anders ett i kylen. Och han tycker att fordson truck är den hetaste prylen.

Att träna är inte riktigt Anders grej. Sträckning efter fem kilometer, stackars dig!

Att runka till illustrerad vetenskap är inte rätt! men av kluringarna på sista sidan kommer han så lätt!

När Anders skulle undervisa om köttsligt umgänge. Då varade själva temat inte särskilt länge.
I 7:an, 8:an, 9:an fick vi nog en kvart utav det.
Och den kvarten utspelade sig i....
A23!

(i slutet körde vi lite inprovisation. Hanna spelade gitarr och jag pratsjöng en liten serenad till honom)

KLASSEN, SCHHHHHHH!

Min och Hannas låt till våran kf Anders (aka Sir Andrew eller Ag-silver) vi klämde dessutom in våran svenskalärare i bland raderna. Lite grovt vissa gånger kan tyckas, men allt är ju internskämt och de har humor båda två. De stod längst fram och skrattade konstant tillsammans med våran klass. (vilket gav oss på scen ett gymt bra självförtroende...)

BULGARIEN

2011-06-11

Nu drar jag till Bulgarien för en veckas sol och bad. När jag kommer hem ska jag jobba och försöka ha en riktigt grym sommar med mina vänner!

Fixar lite tidsinställda inlägg.
POSS!

bilder ifrån min och Hannas Frankrikeresa 2010♥ FREEEEEDOM!


SOMMARLOV

2011-06-10
Sitter här och försöker komma till insikt med att vi faktiskt har sommarlov nu. 10 veckor av frihet (eller, ja typ) och efter de så återvänder jag och mina kära klasskompisar i 9a aldrig mer till A23 för att ha ännu en seg NO-lektion med vår charmerande kf. Känns konstigt och jävligt sorgligt. När slutet kommer och man ska splittras så tänker man ju alltid bara på allt kul som har hänt och kanske inte på allt det tråkiga. De är väl ganska bra i och för sig, men om man tänker efter är ju detta jävligt nyttigt, de är nödvändigt. Men fortfarande jobbigt.

Vi fick i alla fall avsluta med en riktigt jäkla bra kväll på hotellet. Alla var så jävla fina att man fällde en liten tår innan man ens kommit in. Sedan fick vi mat, gav våran kära kf sin present och hade en sista måltid tillsammans som en klass. Efter det var det upp med gitarren. Jag och Hanna hade skrivit en rolig sång om vår kf, och man kan ju säga att den gick hem hos publiken jävligt bra. Vi fick jättemycket cred av alla och kände oss som superstars haha. Vi avslutade med att dra upp alla på dansgolvet och skaka loss tills vi svettats bort minst två kilon. (jag hade feber hela dagen också, så jag bara rann.. mina tunga lösögonfransar drog jag av efter första låten haha) I slutet blev det många tårar. Killarna grät som små barn och fick igång mig så jag började hulka på. Tänker på att vi aldrig mer kommer få njuta av ett sånt där spontant gapskratt som får igång hela klassen, Johans sköna sång eller Anders torra skämt. Nu börjar jag väl snart gråta igen. Vi har lov nu allesemmans!  
FAN VA FINA NI ÄR ALLIHOP! 9A♥ 

Bild från Johannas blogg. Hoppas det var okej bruden. Jag tog nästan inga bilder så folk får mer än gärna skicka!

SISTADAGEN

2011-06-09
Nu drar jag och min fina klänning strax till bussen för sista dagen i högstadiet. Sen kommer elin hit och hjälper mig med håret för ikväll är fest på hotellet. Det blir fint som snus de!

LÅNGHELG

2011-06-08

mina tjejer som jag spenderade två grymma dagar med♥

Sitter här med mitt nyslingade hår och mår som ett as. Har varit sjuk ända sen i söndags när jag vaknade hos Amanda med halsont. Lite otur att missa sista dagarna i skolan, men men.. Vi hade det i alla fall jättemysigt! Årets första dopp, (för Elin och Amanda, själv hade jag ingen lust) roadtrip, sen kväll på strandgatan, grillkväll med nya människor, en konstig film, lite för mycket latte, shopping, massa chill och skratt. Dessutom fastnade vi inne på en vägarbetesplats. Lite kul eftersom att vi passade in så bra med våran röda skåpbil (fast kanske inte om man såg vilka som satt i..) ut kom vi inte heller haha..
Vi har i alla fall bestämt ett nytt datum för att träffas igen så att det inte går lika lång tid emellan denna gången.
Nu ska jag vila lite (är verkligen genomsvett efter att ha gått upp för trappan..) hoppas ni har det bättre än mig.
xx

HAIRINSPO

2011-06-07

Idag sticker jag till frissan för lite uppfräshning och ljusare toner. Längtar verkligen efter att få bli av med allt torrt och överflödigt. Min lugg är alldeles för lång och hårfärgen dassig. Vill inte ha allt hår i samma längd på allt då mitt hår ser trekantigt ut då, så jag klipper nog upp det lite också.

SOMETTSOMMARPILLER

2011-06-04

läppstiftet "unexpected" från face Stockholm. Gillar ironin i att jag av alla människor ska börja ge sminktips och börja tro att jag är något..

Sökte igenom vart enda hörn i hela Göteborg efter "dare" från make up store. Men det var helt totalt slut överallt. När skulle dom få in det igen? Jo i slutet av sommaren. Lyckligtvis hittade jag detta ifrån face. Inte lika orange, men minst lika somrigt! 

AVSLUTNINGSKLÄNNING

2011-06-03

klänning- bikbok

Fick ju en liten fråga angående vad jag tänkt ha på mig på avslutningen (dagen). Det blir denna klänningen, hatt, skärp, boots, några ringar och kanske lite orange/aprikost läppstift. Låter det bra?

Min dag har varit toppen! Jag hann äta en jättegod frukost, lapa lite sol och lyssna på musik innan jag drog iväg för lite jobb i nån timme. Sen tog jag och Lina.t bussen till goa och glada Götlaborg. Vi hann med väldigt mycket på den korta tiden vi hade på oss. Lina drog in mig i en jättebra secondhandbutik där vi fyndade lite innan vi försökte pricka av allt på våra måste-ha-nu-lista. Fick med mig ett lass hem som vanligt ("hej Brus")..
Nu ska jag sätta på en trevlig rulle och försöka få tiden att gå för i morgon ska jag äntligen få träffa min Amanda igen!! (ska putta ner dig i vattnet direkt gullet!) Fixar ett tidsinställt inlägg så hörs vi om någon dag!
xx 

WEEKOF22

2011-06-02


Okej, det är bara torsdag (och vi är lediga! Hur skönt??!) men det känns ändå som att jag har hunnit med ganska mycket episkt denna veckan. Har t. ex vart med Hanna och skrivit en låt om våran kf som ska spelas upp på avslutningskvällen, spelat (och vunnit för första gången!) BONK! för kanske sista gången med alla mina koola kidz till vänner, insett att danska filmer kan vara roliga, hittat en helt ny stig i skogen (/c?..),  plöjt mer än halva säsong 3 av 90210 på rekordtid osv.

Idag har jag vart på marknad med mamma. Fick med mig en drömfångare och två ringar hem, nöjd! Imorgon väntar Göteborg med Lina.t och på lördag tar jag och Elin bilen ner till Trollhättan för att spendera natten hos vår käre vän Amanda. Ser ut att bli bra väder under helgen också, strålande!
xx

THEHATANDTHEBELTANDTHEEVERYTHING

2011-06-02

via 365days & knight cat
Älskar hatten på första! funderar på att ta mig en sväng in på topshop och försöka haffa mig en sån på fredag (skulle dock inte förvåna <- fick för mig att det stavades "förvådna" öhh va?!- mig om den sålt slut för länge sen)
Bältet på andra bilden är typ.. bältperfektion. (jag har börjat tänka jävligt mycket på blten nu de senaste, inte det mest väsäntliga för en outfit, men samtidigt kan det göra hela grejen, eller vad tycker ni?) blir väl en tripp till myrornas också, kan jag tänka mig (hejhej lina, jag hör ditt jubel)
Okej det var allt!
xx