Halloween

2012-10-31
Me and my little love. Slänger upp en jätteläskig halloweenbild. lol.

Enligt mina källor så är det halloween idag. Hoppas att alla får en grym sådan. Själv så sitter jag i min säng med tända ljus, försöker översätta en franskt kärleksbrev och skrattar åt hur jävla skön jag är. I morgon ska jag ta tag i det höga läxberget som jag så strategiskt placerat mitt på golvet i mitt rum. Mitt samvete får sig en törn varje gång jag måste gå runt denna gigantiska pjäs av böcker, så det var ändå ett jävligt smart drag av mig. Kul att man känner sig själv så bra.
 
Vill bara tacka mina sjukt störda vänner för att ni finns och för att ni stöttar mig, er prins, prins Emma ♥

Like Crazy

2012-10-29
Skulle behöva skapa en anonym blogg för att skriva av mig lite ikväll känner jag. Är dock för lat. Mitt humör svänger lite mellan glad och ångst just nu. Morgondagen blir säkert jättetrevlig, men just nu tänker jag bara på hur sjukt mycket plugg jag har att ta igen. Ångest, ångest, ångest.
 
Såg filmen Like Crazy häromkvällen. Jag har tipsat om den förr, men jag måste göra det igen för fan va fin den är. Perfektion! Just nu lyssnar jag dessutom på denna låten från soundtracket, jättebra den med.
 
 
 
 

alice in wonderland and co

2012-10-28

Amanda- Alice i underlandet. Jag- Egypt? Elin- vampyr
Hade en trevlig dag igår! Jag och mamma hade det mysigt i höstsolen och sedan träffade jag mina pinglor Elin och Amanda. Jag blev bjuden på jättegod mat och sedan bar det av ut i natten i våra halloweenutstyrslar. Dansade tills fötterna värkte och kramade om massa fina människor. 
Idag har jag hunnit med en promenad med nattens sällskap och taggar nu kvalitétstid med ELLE. Zumba är dagens enda plan, känns lite halvskönt ändå. Puss

Ride

2012-10-25
 
Nya låten av Lana, min girl crush.

Love story

2012-10-23
Alla måste gå in här och se den vackra kärlekshistorian! 

Parts of my room

2012-10-22
Pics of my room

Jag ska så tapetsera om så fort jag hittar den perfekta tapeten! Annars så trivs jag rätt så bra med mitt rum som jag just nu bombat med levande ljus inför höstens mörka kvällar. Jag älskar ju design av det råa slaget med mycket grova material. Men i detta rummet så behåller jag det flickigt. Massa glas och ramar som andas bohemisk romantik. Jag vill kunna komma tillbaka hit och fortfarande känna mig som 14, haha.

love boat

2012-10-21
Världen är så liten och innehåller inte en enda perfekt människa. Men det finns människor vars mörka sidor man nästan älskar lite mer än de ljusa. Funderar på att börja skriva i en rosa dagbok med hänglås och lyssna på Taylor Swift. Kanske börja använda mig av uttryck som "woop woop" eller "livet leker" utan att vara ironisk. (nä det skulle nog vara fysiskt omöjligt för mig)
 
Lite tankar såhär en söndag då allt är så vackert, trots regnet. Vad tänker ni på idag?
xx

now my life is sweet like cinnamon

2012-10-19
Detta gjorde min fredag! Älskar när man känner att det faktiskt finns människor som är mer patetiska än en själv. 
Glad fredag!

Alexander McQueen

2012-10-17
 
En av hans sista visningar Plato's Atlantis. Obeskrivligt.
Skrev en essä om Lee Alexander McQueen häromdagen. Blir tårögd när jag tänker på att en sån talangfull person valde att ta sitt liv. Minns hur hans design skrämde mig samtidigt som den eggade mig in i haute couture-världen när jag var runt 14. Helt otroligt vad man kan förändras när man får inspiration.
 
Mina vänner kallar mig "modebloggarn" fast jag inte riktigt är det längre. Vill ni ha mer mode eller fler texter? 
xx

I vote for vodka

2012-10-16
painting by me.
Sitter på bildlektionen och jobbar lite med mitt tryck. Vill trycka upp denna på en vit t-shirt och gå omkring i den när jag har en bad-day och hatar mänskligheten.

Hedwig

2012-10-15
 
Grattis på namnsdagen till bloggen och mig. Firar detta med att slänga upp en bild på en av mina första headers. Minns att jag var sååå nöjd med den, haha.
xx

It's hard to dance with a devil on you back, so shake it off.

2012-10-14
Just nu. Pluggar franska med lite levande ljus.
 
Idag avslutade jag fastan. Det kändes lite surt eftersom jag hade en vecka som mål, vilket jag lätt hade klarat. Det blev dock lite körigt när man är inne i den tyngsta perioden och är tvungen att plugga järnet.  
 
 

Lina

2012-10-12

Min underbara vän Lina.h är hemma från staden långt bort åt helvete. Ikväll umgås hon med sin juicedrickande vän. Vi diskuterar ångest och minnen bland massa kuddar och levande ljus. Saknar tiden då detta var vardag. Tiden då man hade någon ny person man behövde gömma sig för i skolans matsal varje måndag. Saknar även våra traditionsenliga onsdagsdejter då jag, Elin och Lina och drack latte med kanel på stammishaket och smed nya skoningslösa planer. Skolans tre pälsjackor som alltid gick igenom entrédörrarna samtidigt varje morgon.
Vi tyckte livet sög, men det var då det var bra.
 

Dag 11- Mina syskon

2012-10-12
Me and sis♥
 
Jag har en lillasyster som heter Tilda (mamma och pappa blev helt plötsligt kreativa när det var dags att namnge barn nummer två) Hon är en typisk lillasyster som hela tiden ska gå emot resten. "Men det förstår du väl varför, Tilda.." är en kommentar hon ofta får höra när jag gaddar ihop mig med paranteserna för att känna mig vuxen. 
 
Varannan morgon vaknar man av att denna morgonmäniska, ganska odiskret, öppnar min dörr och trevande frågar om hon får låna den där tröjan.. Jag är väldigt snäll, så det får hon oftast. Som tack får jag sen se samma tröja ligga ihopskrynklad i en svettig hög på hennes golv för att en vecka senare möjligtvis hamna i tvättmaskinen. Ingen idé att skälla på henne, hon är immun mot sin verbala syster. Ibland slåss vi lite, för att det är kul. Inte som när vi var små. Då var det blodigt allvar när det gällde vem som skulle få spela sims 2 först. 
 
Även om hon sjunger hela tiden, och hennes studio ligger vägg i vägg med mitt skrivbord så är hon en älskvärd syster, oftast. Det är lättare nu när vi har en egen pakt istället för att hela tiden skvallra på varandra. Hon har blivit gammal nog för att vara en klippa att luta sig mot och en ständig skvallerkälla. Hon vet vad som gäller, sånt där som får mig att känna mig som en gammal kärring. Än är hon inte gammal nog för att höra om allt galet hennes syster gjort, eller för guds skull hitta på något liknande själv. När jag är ute och träffar små tjejer som är jämngamla med henne så blir jag så stolt. Stolt över att hon kan vara trygg  sig själv och inte ge sig ut i svängen allt för tidigt. Jag hoppas att jag på något sätt lyckats pränta in i hennes huvud att hon duger. Du duger precis som du är Tilda. 
 
Jag och Tilda har ju i stort sett en till syster, Elin. Vi har växt upp tillsammans och Tilda har oftast fått vara med oss. Ibland när jag och Elin pratar om Tilda pratar vi om henne som om hon vore död. Det är ju som med alla som går igenom tonnåren. Man växer och förändras både utseendemässigt och på insidan. Ibland saknar jag lilla Tilda med onopprade ögonbryn och t-shirts från monki. Men nu har du blivit en ännu fantastiskare människa Tusse. Puss!

The Perks Of Being A Wallflower

2012-10-09
Boken och citat ur den kommer upp på min dash (tumblr) hela tiden. Jag har gjort några försök till att hitta den lite här och var, men aldrig riktigt kommit mig för att läsa den. Nu när jag såg trailern till filmen som är baserad på denna tydligen så fantastiska bok så blev jag riktigt sugen på att beställa hem den på adlibris. Dem som har sett filmen säger att man inte ska låta trailern få en att tro att detta är en banal gullig film om en ensam grabb som lyckas skaffa lite vänner som han kan vara sig själv med. Hoppas att det stämmer. Producenterna till the perks of being a wallflower har även producerat min favoritfilm Juno. Sedan så har jag ju en liten crush på Ezra Miller (bilden) Det gick inte att se trailern på min blogg, men här är länken till den!
 

Dag 9- Min tro

2012-10-08
Collage by me, ph via tumblr.

Jag är inte särskilt religiös av mig. Tror på något, men jag kan inte riktigt sätta ett namn på vad det kan vara. Jag är konfimerad och medlem i svenska kyrkan (kommer aldrig att gå ur den! maila mig på asfh@live.se om du vill höra några argument för detta din snåle jävel) men jag tror inte att det sitter en gubbe med långt vitt skägg eller en svart tjock kvinna eller en dvärg-vietnames med bläckfiskarmar och styr över alla. Nej. Ett av mina största intressen är rymden (när jag skulle göra linjevalet i nian fick jag välja mellan mina två drömkarriärer; inredningsarkitekt eller någon slags rymdforskare/professor i astronomi, herregud vad jag är töntig) så jag tror på vetenskapen, big bang, evolutionen osv.
 
... Men, jag tror verkligen att vi människor är kapabla till att påverka så mycket mer än vad vi tror. Ödet, tur ect. är sådan som vi bara hittat på för att ha ett namn för lite omänskliga saker. Men egentligen är vi människor så himla fantastiska. Våran utvecklade hjärna, intution och sist men inte minst.. Vårt samvete. Det är detta som jag tror på; karma. What comes around goes around och allt det där.
 
Tänk på när man var liten, hur godtrogen man var. Hjärtat var så stort, så öppet. Med åren lär vi oss att världen är farligt ställe och att ingen vill vårt bästa. Ju mer vi får höra, desto mer stänger vi våra hjärtan. Att säga "du är min bästa vän" första gången du umgåtts med någon sågs ju som ett normalt beteende när man var 5 år, men inte riktig längre. Alla längtar efter kärlek och omtanke, men dem som visar det är "desperata" och riskerar att bli sårade. Varför? För deras hjärtan är så öppna fortfarande. Dem är oförstörda. Det behöver inte vara något som en tuff uppväxt ect. som förstör oss och gradvis stänger våra hjärtan. Det är allt. Omgivningens ständiga varningar, medias oändliga flod av hemska nyheter som sköljer över oss som en kall dusch varje dag. Det kan även vara när man börjar inse att en vuxen människa (förälder, lärare, släkting) som alltid skojat med dig och varit något utav en förebild börjar bete sig annorunda. Du kanske inser att denna människa faktiskt är det; en männsika. En människa med brister och lik i bakluckan. För mig var det nog när mina föräldrar slutade viska eller prata svengelska när dem pratade om allvarliga saker.
 
Så våra hjärtan stängs när vi växer upp. En 30årings hjärta hade varit helt stängt, om det nu inte var för dem där små sakerna. Små saker som sakta men säkert gör små glipor i våra hårda skal. Jag pratar om de där små sakerna som gör att vi får hopp igen. En främling ler mot dig, någon ger dig en komplimang, någon hjälper dig plocka upp pennan... Alla sådana små, små saker som människor gör av ren snällhet och omtanke, inte för att lagen kräver det av dem.
 
När jag satt i bussen påväg hem ifrån Göteborg satte sig en ung tjej brevid mig. Strax efter henne kommer en äldre dam. Det fanns cirka två lediga säten kvar och dem var längst bak. Tjejen reser sig då upp och låter damen sätta sig så hon slipper gå ända bak. Det var fint gjort tycker jag. Det tyckte tanten också. Sedan började tanten hosta något så in i *******. Vi snackar inte lite torrhosta nu. Jag trodde seriöst att hon skulle kvävas. Det blev ju inte bättre av att den söta lilla tanten tyckte att detta var djupt genant och försökte hålla inne hostan. Jag kom på att jag hade köpt en flaska vatten på pressbyrån (jag blir alltid så sjukt törstig när jag åker buss?) jag frågad om hon ville ha den och hon lyckades nicka mellan hostattackerna. När hostan hade lagt sig var hon väldigt tacksam och kallade mig en räddande ängel och allt sånt. Även om det ofta känns som jag är med på "listan på personer som karman glömde" så känndes det ändå lite fint att hjälpa någon.
 
Att försöka göra en liten god gärning varje dag är en trevlig sak. Försök inte överprestera bara, det måste ju vara genuint. En liten komplimang som du verkligen menar, ett leende eller låta bli att sucka när tjejen på Mc Donalds' glömmer din dricka (när det hände mig sa jag "haha det är lungt, ha en bra helg!" hon blev helt ställd innan hon sken upp och sa "tack det samma!!") Sedan vet jag dock inte om du kommer tjäna något mer än tllfredställelsen av att göra någons dag lite bättre. Det är ju lite allmänt känt att dem som råkar ut för det värsta är oftast dem som förtjänar det minst. Men det är ju också känt att good things comes to those who waits..
 
 
 

Dag 8- Ett ögonblick

2012-10-07
Jag ändrar till "olika ögonblick"


Just i detta ögonblick sitter jag hemma i mitt nystädade rum och lyssnar på en dokumentär om Engla-mordet på P3. 

Ögonblick på stan när man ser ett par kyssas och man undrar om man just bevittnat deras första eller kanske sista.

Ögonblicket precis när ljudet tätt följt utav bilden till en film man längtat efter länge börjar spelas upp på bioduken.

Ögonblicket då man får ett sms och det inte är den man hoppats på. Man inser inte förrän man blir besviken att man faktiskt hoppats att det skulle vara den där personen.

Ögonblicket när man landar med flygplanet på ny mark.

Ögonblicket precis innan man får ett svar man inte riktigt vet om man är beredd på.
 
Ögonblicket när man går med klackarna dinglandes i händerna med en vän i soluppgången. Man vill vara ung för evigt.
 
Ögonblicket då en gammal låt av Melissa Horn spelas på radion och man känner smaken av extra citron och tänker tillbaka på alla de kvällar man tänkte på sin olyckliga kärlek i nian.
 
Ögonblicket då man stänger en riktigt bra bok efter att ha läst ut den. Det känns som att man förlorat tio nyfunna vänner.

dag 7- Min bästa vän

2012-10-03

Läs detta
Sedan så har jag faktiskt 4 fantastiska tjejer till som jag anser tillhöra min allra bästa vänner. Elin, Lina.h, Lina.a och Henny. Jag har hela fem fina soulmates i mitt liv. Har hängt ihop ett bra tag med alla och en sak som jag älskar är att även om det ibland kan ha gått en månad (eller år, Lina) så känns det alltid som vanligt med er tjejer. Ni är liksom hemma för Emma. Puss på er och alla mina andra vänner, jag älskar er!♥
 

dag 6- Min dag

2012-10-01
Visar nya hårfärgen och skickar äckliga bilder till Hanna.e.
 
Okej, min dag. Hmm.... Usch jag hatar egentligen sånna där detaljerade inlägg om folks oitressanta dagar ur deras ointressanta liv, men, men nu kör jag ju efter listan. Ni måste förresten lova att kommentera om ni inte vill läsa om denna skitlistan längre.
 
Jag vaknade, försent som vanligt. Stressade som ett as, sipprade för länge på kaffet och tjatade till mig skjuts av pappa. Unnade mig en kvart i solariet på gymmet (eftersom jag just nu letar efter meningen med livet testar jag olika saker, förrutom droger) och sedan gick jag till skolan. Väl där var det inte en jävel som sa hej eftersom ingen kände igen mig. Igår fick jag nämligen en inpuls (återigen, meningen med livet) och eftersom jag är en kontrastmänniska fick mitt gyllene hår bli mörkbrunt. Notering: meningen med livet är ej förändring av utseende.
 
Min lektion började 12.30. Fram tills dess satt jag och skulle plugga, men gjorde i stället inget vettigt som vanligt, i studiehallen med Sofia. Ibland kom det förbi någon och kommenterade min radikala förändring. Funderade då starkt på att spela schizo och slå till dem, men hejdade mig. Meningen med livet är nog inte våld ändå..
 
Franskalektion. Jag vill så jättegärna lära mig franska, men jag tror att en intensivkurs i Frankrike är mer min grej. Jag satt i grupprum och underhöll min grupp med videos på fransmän som försökte få mig och Hanna.e i säng. Tänkte att det har ju med frankrike att göra.. 
 
Efter skolan gick jag, Hanna.a och Lina.f runt i ösregnet och letade efter en försvunnen tatueringsstudio. Vi hittade den inte och jag förklarade mitt hat till allt som inte kändes bra just i den situationen. Jag stod i en kaninpäls (hata mig då alla PETA-fans) i ösregn utanför rosa tröjan och skrek i mobilen åt en klasskompis som inte ens bor i stan att jag "ÄRSÅJÄVLAARGPÅDIGJUSTNU!" för att han beskrivit fel väg. Så det fanns en del ilska som behövde komma ut. Mina vänner bara skrattade.
 
Gick och fikade med Hanna.a. Läste en instagramgossip-sida om våran stad. Är förvånad över att det inte är jag som skapat den. Jag har inte instagram så jag orkar inte riktigt bry mig. Jag försöker ju göra mig till ett hatobjekt i en viss människogrupp just nu, men jag verkar vara för älskvärd. En uppdatering om mig (om dom nu skulle hitta något intressant om mitt liv) på en sån sida skulle kunna göra att jag kom ett steg närmare i mitt sökande efter livets mening. Är dock riktigt osäker på om mening med livet skulle vara att vara känd, men hatad..
 
Hade dansträning med min vän Linus som vikarie. Alla skrattade åt mig när jag trodde någon ville filma mig som dansar en koreografi jag inte kan för att lära sig. Kul att man kan glädja någon. (Meningen med livet är då fan inte att glädja andra)
 
Just nu ligger jag i min säng, insmörjd med Elisabeth Arden green tea honey drops body cream som doftar ljuvligt och lyssnar på Lana Del Ray med lite levande ljus runt mig.
 
Förstår att ni får ut så otroligt mycket av ett sånt här inlägg, not. Kommentera gärna vad ni tycker meningen med livet är. Jag är fullt seriös och behöver verkligen lite livsinspo! (obs! "min pojkvän" är ett förbjudet svar)