nerd porn

2013-02-28
Under jullovet hann jag läsa en del. Nu tänkte jag dela med mig av några grymma böcker så fler får avnjuta dem.
 
1. Looking for Alaska- John Green: Boken handlar om Miles, en kille som inte har några vänner och mest ägnar sig åt att läsa folks sista ord. Han bestämmer sig för att "go to seek a great perhaps" och börjar på en internatskola. På internatskolan får han vara med om äkta pranks, riktiga vänner, stränga rektorer med särskilda knackningar och så träffar han Alaska. Alska är den snyggaste, smartaste, mest kreativa och sårbara tjej Miles någonsin träffat. Han faller handlöst. Han får jobba hårt för att få Alaska att öppna upp sig, men hon mjuknar gradvis. Sedan händer något hemskt och handlingen tar en oväntad vändning. Miles är full av frågor och resten av boken går åt till att hitta svaren och look for Alska. 
 
Jag tyckte verkligen om denna boken! John Green skriver mysiga böcker som man verkligen fastnar i. Själv är jag mycket för poesi, metaforer och filosofi och han lyckas till och med få med det. Man blir lite irriterad på Alska ibland, men jag misstänker att det är precis det som är meningen.
Jag läste två böcker till av John Green under lovet: "The fault in our stars"- handlar om en tjej som är döende i lungcancer och blir förälskad i kille från gruppsamtalen för unga med cancer. Många tårar där kan jag säga. Och "Paper Towns"- lite som looking for Alaska. Kille är kär i tjej, tjej visar intresse, tjej försvinner och kille letar efter henne. Bara det att själva grejen med paper towns är så himla häftig.
 
2. The perks of being a wallflower- Stephen Chbosky: Utspelar sig på 90-talet och är skriven helt i brevform och avsändaren är Charlie; en kille som är lite nervös för att börja på high school. Charlie har inga vänner, men han är inte mobbad. Han är killen som alltid är i bakgrunden, håller tyst och analyserar alla andra. Han är helt enkelt en wallflower som ser allt, funderar mycket och är otroligt smart. Snart får han två vänner, Sam och hennes låtsasbror Patrick. Dom blir en underbar liten trio. Charlie är kär i Sam, men han vill inte vara det. Saken är den att Charlie är psykiskt sjuk, varför och hur tänker jag inte berätta, men det håller han tillbaka när det kommer till Sam. Under sitt första år på High school får Charlie uppleva mycket- han går på sin första fest, råkar bli hög, råkar bli kär, får en flickvän, han slåss, han läser massa bra böcker och upplever stunder där han känner sig oändlig. Tillslut blir det för mycket för lilla Charlie och hans stackars ostabila psyke, det rinner över. Sen berättar jag inte mer. Läs den innan ni ser filmen!
 
När jag hade läst klart denna låg jag bara apatisk i min säng. Jag fick så mycket nya tankar, funderingar och infallsvinklar. Jag fick även ett favoritord: Infinite. Det är en så himla, himla fin bok. Jag vill bara krama Charlie och viska att allt blir bra. Jag undrar hur många wallflowers det finns i min skola och vad dom tänker om mig. Snälla läs denna boken! 
 
3. Dirty Liar- James Brian: Denna boken handlar om Benji som precis flyttat hem till sin pappa och hans nya familj. Innan bodde han hos sin mamma, vars pojkvän antastade Benji, men det vet ingen om för Benji är bra på att döja saker. Han säger inte så mycket och gömmer sig bakom sin långa lugg. Detta gör hans pappa väldigt frustrerad så det är mycket bråk i hemmet. Skolan är inte så mycket bättre. Benji är lite som en wallflower, fast en av den sorten som dömmer alla. Det finns en tjej som han ser, men inte dömmer. Han faller för henne, men hur ska det kunna fungera när han har en sån tung hemlighet? För att göra livet lättare röker han på med sina vänner. Tillslut går det inte längre.
 
Denna boken var helt okej. Jag är lite besviken på slutet, men annars så var den okej. Det intressantaste med denna boken var baksidan- när man ser författarfotot så inser man att detta antagligen är en självbiografi. Då blir den ju med ens mycket intressantare.
 
4. Kapitulera omedelbart eller dö- Sanne Näsling: Vi får möta Lovely och Mary- två tjejer som tvingas leva i en egen värld för att orka leva. Istället för att gå i nionde klass med massa "operversa" människor och bo i ett grått höghus, så drömmer dom att dom bor i London. I London är det jävligt, precis som dom älskar. Dom är mer än bästa vänner, i deras båda världar existerar ingen annan än de två. Dom går på fester, gråter på skoltoaletten, har maskor i strumpbyxor och avskalat nagellack, men det gör inget för "avskalat nagellack är pretty, men också det sorgligaste som finns". 
 
Denna boken... Jag finner inga ord för jag älskar den så mycket! Jag kan identifiera mig med dessa unga tjejer som är lika likgiltiga och uttråkade vad som än händer. Dom är trötta på det illitterära samhället och vill bara till London. Språket i denna boken är helt underbart. Engelska och Svenska blandas och gör detta till min nya citat-källa. Jag älskar Marys påhittade möten med Håkan Hellström och hennes döde far som hon aldrig träffat. Denna boken gav mig livslust!
 
5. Torka aldrig tårar utan hanskar ~ kärleken- Jonas Gardell: Benjamin är Jehovas vittne och Rasmus är bögen som flyttat till Stockholm för att träffa jämnlika. I boken får man parallellt läsa om deras uppväxter blandat med presens. Tillslut träffas dom och faller handlöst för varandra. Det är 80-tal, och ingen vet vad HIV och aids är. De homosexuella männen träffas när mörkret lagt sig i Stockholms parker och runt stadshuset. Det är nya möten med nya män varje kväll. Egentligen vill dom ju bara ha kärlek, men det är inte helt accepterat än. Sjukdomen börjar spridas. Bögpesten. När dom förstår är det försent. Detta är bok skriven för alla dom som samhället förkastade, en bok till de som dog, en bok till de som förlorade någon de älskade och en bok för oss som vill veta mer om homosexuellas historia.
 
Detta är början på världens finaste kärlekshistoria. Boken är skrivet exakt så jag vill ha den; poetiskt och metaforiskt. Jonas Gardell värnar om minnet av alla som dog i 80-talets Stockholm och skriver så fint att jag får kramp i hjärtat. Han är en sann eldsjäl som brinner för homo-sverige. Han väver skickligt in sidor med ren fakta så att alla ska kunna känna sig som en förvirrad/ensam, homosexuell pojke/man som vandrar runt i stockholms mörker på 80-talet. Bästa på länge vill jag lova!
 

materiella ting jag tror jag skulle må bra av att äga

2013-02-26
Här är ett litet önskekollage som jag knåpat ihop i ps, om 25 dagar fyller jag nämligen 18!
 
Mon Amie-servisen från Rörstrand är ju sådär löjligt retro-sommarsöt, den ska jag börja samla på som frukostservis tänkte jag. Jag siktar på att börja med skålarna, sen tekopparna osv.. Om någon mer än jag förälskat sig i denna servis så finns den att köpa på t.e.x NK.
 
Den lilla klockan med stort K. Casio levererar en så bad-ass klocka i miniformat, jag måste ha! Efter en massa "slut på lager" hittade jag den här. Jag älskar att den är så liten, för jag tänker nämligen investera i stor Marc Jacobs-klocka och då är det ju kul att kunna variera mellan två helt olika klockor. 
 
Jag läste "Torka aldrig tårar utan handskar" när jag och Hanna.e låg på stranden i Frankrike i september. Jag har längtat så efter nummer två och önskar mig verkligen den. Världens vackraste kärlekshistoria, som sedan blev en mini-serie på svt. Jag håller mig till böckerna först. (Har sett första delen och den gick ju inte ens att jämföra med boken tyvärr..)
 
 

jag vet vilken dy hon varit i

2013-02-25
Ph by me in my room.
Ibland händer det att man måste hoppa över danslektionen för att man har magkatarr eller för man känner sig lite nere. Just nu tänker jag på hur ingen i staden där jag bor verkar leva det liv dom valt. Jag tänker på vänner man inte kan vara vän med för dom stjäl ens energi och sårar en. Jag tänker på hur ont det gör i mig. Hur ont det gör att vara fast i något slags läge i livet där allt bara rullar på i samma bana och hur ont det gör att inte kunna vara någons vän. 
 
Jag kommer hem, fotar lite, spyr nästan av magkatarren, dricker lite proviva vinbär, fotar mer, ritar och äter mammas hemmagjorda müsli. Jag vill ha luft och solljus men jag orkar inte gå ut. Jag känner mig apatisk när jag målar mönster som i trans för ha något att tänka på. Tankar gör så ont ibland, men att känna sig tom är ännu värre. 
 

Den senaste månaden via insta

2013-02-24
Min söndagsbrunch: bananpannkakor med kesella, hallon och mango.
Jag har varit duktig på att övningsköra i vår hetsiga lilla toyota.
Jag spenderade en heldag i götet med mina favorittjejer. Vi fönstershoppade, såg "ego" och jag åt skaldjurspasta. Älskar er!
Mia och Klara-marathon i Hanna.a:s gigantiska säng. Så fint att vi har börjat umgås mycket!
I vote for vodka. Jag, Linus och Lina.h anordnade en liten get-together. Himla speciell kväll..
Alla <3 dag firades hemma hos mig med Lina.a och Hanna.e. Vi åt falafel med MASSA vitlök (vi luktade märkbart mycket vitlök i typ 3 dagar efteråt) gav varandra presenter som: en stor gummigris, feministiska kylskåpsmagneter, gulligullgulliga svettband, rosor, penistandborstar och så hade jag tryckt mitt "I vote for vodka"-tryck på vita tishor till oss. Sedan kollade vi på Thelma and Louise, världens feministfilm.
Kladdar när läraren pratar.
Myste på VANN hotell och spa med parenteserna. Mamma väckte mig och sa "om du går upp nu och övningskör så kan du köra till VANN" jag gick med på det..
Högskolemässa med mys-gänget, ni är så fina!
Vin och sällskapsspel med världens bästa brudar för att fira en 18åring.
Julia, Lina.a och Henny hade alla fyllt 18. Här är det fest för Julia (aka Julle.K) klackarna i taket var det!

Stand by me

2013-02-23
Min filmsmak är helt felfri och jag vet att ni uppskattar mina tips så mycket att jag fixat en egen kategori enbart för film. Jag får aldrig så mycket positiv respons som när jag skriver om filmer. Nu tänkte jag än en gång dela med mig av en riktigt bra film.
 
Stand by me (1986)Baserad på Stephen Kings "the body". 
 
Filmen utspelar sig i en liten sömning stad i 50-talets USA och handlar om ett grabbgäng som består av 4 helt olika killar som är ca 13 år. En dag bestämmer de sig för att leta efter liket av en jämnårig pojke. Dom ger sig ut på en vandring längst med järnvägen och är precis som ett gäng unga killar ska vara; busiga, högljudda och väldigt, väldigt sårbara. 
 
Jag älskar allt med denna filmen! Karaktärerna är perfektion och skådespelarna (b.l.a River Phoenix) gör i stort sett sina livs roller redan då. Miljön är underbar och historian får mig att gråta och skratta. Filmen är delvis i berättarform och allt är bara rätt. Se den!
 

Fråga

2013-02-16
karin

hej fin blogg! vad heter din kompis blogg som är utbytesstudent i usa? funderar också på att studera utomlands och vill gärna se den :)


Hej Karin! Tack så mycket! Om du besitter förmågan att scrolla så har du antagligen redan hittat länken till min kompis Johanna, men annars så kommer den här! Om det är någon som har några frågor eller funderingar över att vara utbytesstudent så tycker jag ni ska kika in och ställa era frågor till henne. Hon svarar alltid och väldigt ingående.

Ph by Johanna.

Era drömmar

2013-02-15
Jag bad ju er dela med er av era drömmar och bucketlists. Jag lovade er att ni skulle få vara anonyma och det håller jag. Ni är så fina allihop, mer sånt här tack! ♥
 
 • Okej.. kommer ju inte slå dina drömmar i påhittighet precis (btw, sjukt bra) men det behöver jag inte heller för min superdröm är att hänga i sommar, med dig! (+våra andra chicas)för då mår jag bra
 
 • Jag vill att min pappa ska bli frisk.
 
 • Jag vill bara fylla en bil men folk jag älskar, köra hela natten, hela dagen, fota allt jag ser & vakna upp i ett främmande & spännande land. Stanna där i några månader och bada i havet varje dag. alltså, det hade gjort hela mitt liv!
 
 • STUDENTEN 2013!! :D studentresan med fina vänner och en heeel dag som bara kretsar runt oss och hur jävla grymma vi varit som stått ut i alla dessa år.. ;) åhh jag kan inte ens fatta att de snart är över ahhh!
 
 • Jag vill väldigt gärna åka igenom Europa och leva livet med dig min kära!
 
 • Jag vill kunna flytta ifrån min lilla by här uppe i norr och bosätta mig i en stad (helst Stockholm) drömmen är ju att få jobba på en tidning, (typ ELLE) och bo med en snygg snubbe i en ljus lägenhet med världens takhöjd mitt i centrum! ;)

 • Min pojkvän kan ju till och börja med fria till mig och sen kan vi starta vårt liv tillsammans. Köpa lägenhet och ett stort sagobröllop (iiih!!!) jag älskar den killen!! :DD
 
 • Just nu drömmer jag om mitt år som utbytesstudent i USA!! Tack för att du tipsade om din kompis blogg! Jag läser era bloggar varje dag (hon slår ju dig i uppdatering) och ni verkar jättegoa! Kram :)
 
 • Jag vill (s.k.a) flytta till L.A!! kan tänka mig vilket jobb som helst bara jag får bo där. Min syster bodde där och när jag hälsade på henne blev jag helt förälskad i Hollywood!!
 
 • Min dröm är att få gå på en lisebergsdejt med dig för du verkar skön..
 
 • Min dröm är att åka till Australien och ta en surfkurs med några polare. Sedan börja studera till något jag verkligen tycker är kul och tillslut köpa ett stort hus och ha ett bibliotek (viktigt!!!) Din blogg är jättemysig! Uppdatera gärna mer haha, och jättegärna mer boktips!!!
 
 • Jag tror jag helt enkelt ska använda din lista som min lista ;) vill du bli min vän?