När vår Johanna kom hem

2013-06-28
Ph by Lina.a and Simon.
 
När Johanna kom hem den 14e juni hann jag bara ge henne en hård kram och gråta en skvätt. Hon blev 18 år dagen därpå och var lite ledsen över att det inte skulle firas med dunder och brak som sig bör på en sådan dag. Jag log lite för mig själv för Johanna visste ju inte vad jag och fyra till av hennes vänner hade planerat åt henne. 
 
Den 19e träffades jag, Hanna.e, Henny, Johanna och Josefine hemma hos den sistnämnda. Vi skulle ha "grillmys" och catch-up. Johanna visste inte att vi hade spenderat dagen i en klubblokal som vi försökt pimpa sönder. Hon var väldigt festsugen (som utbytesstudent i Kentucky kom det inte på frågan att festa) och när jag ganska oentusiastiskt föreslog att leta upp en fest så sken hon upp. Planen gick fint och vi drog ut för att "möta upp ett gäng kompisar som var på lokalfest". På vägen dit drar vi alla repliker som "vi är i alla fall spontana.." "om det inte är kul går vi hem och myser" Vi förstörde nästan Johannas partyhumör haha. 
 
Vi går in och Johannas min när hon upptäcker att alla hennes vänner står i en sönderpimpad lokal och tjoar för henne, den minen är priceless. Kramar delas ut, dricka fylls på, Johanna får en utstyrsel och musiken drar igång. En bra kväll börjar. Johannas leende var så himla äkta och underbart. Det pirrade i hela min kropp för vi hade en överraskning kvar. 
 
Jag, Hanna och Johannas pojkvän Josef hade under 20 min fått ihop något som skulle likna ett shownummer till Johannas älskade låt "Baby" av sir Bieber. Josef var JB och jag och Hanna bakgrundsdansare och herregud va kul det var. Sedan fortsatte kvällen i samma kärleksfulla anda. Jag, Josefine och Henny var så trötta att vi fick avsluta tidigt, men Johanna höll igång hela natten och avslutade tydligen med att springa naken i rondellen...

En klassisk midsommar

2013-06-23
Hanna har fotat och jag har redigerat.
 
På midsommarafton hade jag bjudit hem en salig blandning av härliga homosapiens till min altan. Regnet öste ner som vanligt på midsommar, men jag var förberedd med massa presenningar och partytält. Vi band kransar (Henny hade halvätna rädisor i sin, så.fint!) grillade, skålade, lekte massa lekar, åt jordgubbar och lyssnade på sommartider hej hej. Det enda som fattades var stången, men den är överskattad. Det blev allt en himla fin midsommar!

Midsommarinspo

2013-06-18
Ph via tumblr.
 
Nu har jag snart haft sommarlov i en vecka och snart är det midsommar. Förra året firade jag den dagen genom att ligga som en strandad val i en solstol på Kreta. I år ska jag fira med mina fina vänner och ha en klassisk midsommar. Vad ska ni göra?
 
 

Livet på en pinne

2013-06-10
 
En liten film jag klippt ihop från när jag och mina vänner var på picknickfestivalen på Apslätten på nationaldagen.
 
Livet är bra just nu. Varje dag som gått förtjänar egentligen sitt eget inlägg. Förra tisdagen åt hela klassen lunch och spelade kubb på min bildlärares gräsmatta. Så himla mysigt med lite sammanhållning för en gång skull. Sen var jag och Lina.a på metro modes vip-event på hm i Göteborg. Gratis alkohol, gratis inträde och drinkkupong på Yaki Da (som hade 18+!!) och mingel med modefolk. Jag blev såklart lite små full och började känna mig aningen obekväm bland alla superfixade människor. Vi spanade sexistiska t-shirts på herravdelningen och satte oss i ett provrum för att få tiden att flyta på så vi kunde smita iväg till klubben. 
 
På onsdagen vaknade jag upp hos Henny som serverade frukost. Sen var jag jag i skolan en liten stund (älska att man nästan inte har några lektioner de sista veckorna). Mamma ringde mig några gånger under dagen och verkade väldigt mån om att jag skulle komma hem. Så jag åkte hem, med en konstig känsla att något var fel. Mamma väntar på mig i dörren med en lurig min. "Jag har köpt en svindyr balväska till dig, den ligger på din säng". Jag kände bara fan mamma, lägg inte pengar på sånt! men hon verkade så glad över den väskan så jag gick upp till min säng. Där låg en gammal väska jag haft jättelänge. Jag fattar inte riktigt vad som händer. Jag vänder mig mot mamma och får syn på Elin som sitter och flinar i ett hörn. Hon hade alltså kommit hem på tisdag kväll istället för på lördag kväll. Allt för att inte missa min bal och Amanda.z:s student. Lurat alla förutom hennes bror hade hon dessutom gjort. Det slutade med att jag, Elin och mamma stod och snyftade i mitt rum. Den lyckan...
 
På torsdagen var det dags för picknickfestivalen. Vi valde Apslätten och åkte dit med en kasse full av picknickmat. Jag och Lina.a satt på våra filtar från halv ett till halv åtta. De andra kom och gick då det även var demonstration i stan. Riktigt fin dag med sol, bra band och härliga människor.
 
På fredagen så överraskade jag och Elin Amanda z på hennes studentmottagning. Hon visste inte att Elin var hemma för vi som visste hade lyckats hålla det hemligt. Så himla fint att vara vår lilla trio igen. Fick dessutom världens sötaste (och försenade) 18-års present av Amanda: Hon hade kopierat sidor ur sin dagbok från 2004 där hon skrev om vårt första möte (vid en stor vattenpöl i parken) och sedan så hade hon renskrivit det på ett annat papper så man förstod, haha. Verkligen så gulligt och personligt.
 
I lördags var det bal, men det får ett eget inlägg när jag fått bilderna.

Nu, såhär på våren, har jag:

2013-06-03
...levt på kikärtor och läst "Alltings början" som är svinbra!
 
...ätit sjuka mängder päronsplitt och piggelin när jag pluggat.
 
...begravt en fågel.
 
...ätit ensamfrukost på bryggan vid min skola (den lyxen..)
 
...tagit mig tid till att koppla av.
 
...strukit den jobbiga luggen ur ansiktet och druckit rosé och ätit lyxpizza med min nybakade 18åring. (Lägg märke till att jag även har fixade naglar för första gången i min livshistoria. Fixade dem inför balen, men då ska dom vara helt sjuka och inte så naturliga...)
 
Alla bilder är från min instagram. Följ mig: @emmacarlzons
 
 
 
 

När man bor i en sommarstad

2013-06-02
 
Jag har jobbat både lördag och söndag men min kvällar har bestått av skönt häng som grillar/firar Felicia/ser på solnedgången/hänger på en terass med havsutsikt/dricker vin/firar Olivia/festar på gatan. Efter två kvällar med lite för mycket vin, en redig förkyldning sen innan och så jobb på det, så är jag rätt så sliten. Just nu boostar jag så jag kan vara frisk inför picknikfestivalen, dansuppvisning, balen, Elins hemkomst och HULTAN! Känns som jag kan se ljuset i tunneln nu.
 
Ha det fint!