The Great Gatsby

2013-05-30
 
Jag och mamma unnade oss en måndagsbio och såg The Great Gatsby. Jag föll för den flera gånger om. Jag föll för bildspråket, musiken (helt f.e.n.o.m.e.n.a.l.!), flapperkläderna och såklart föll jag för Leo igen. Se den!

vita klänningar, lukten av scenrök, rosor, svett och kärlek.

2013-05-29
Old school- moves och outfits när vi twistade till "Twisted" - Usher.
 
"Crazy in love"- Beyoncé.
 
Vita kläningar och hår som fladdrar. Barfota fötter, Linus i sitt esse och jag inser hur fotogenisk Sofia är. "Through with love"- Destiny's child
 
FOTO: Gunnar Spångberg
KOREOGRAF: Ulrika Larka
 

Äppelblommor, rabarber och barfota fötter

2013-05-28
Mamma har låtit en äppelkvist pryda vårt slagbord i köket.
 
En liten del av vårt utekök som håller på att byggas.
Söta vimplar som skrämer iväg fåglar från matplatsen på altanen.
 
Molle är kortklippt och föredrar en sval granittrappa i skuggan.
 
Det växer och blommar överallt.
 
Jag gick ut genom köksdörren och plockade rabarber.
 
 
Som jag nu ligger och äter i min säng medans jag bloggar.
 

You gotta twist it!

2013-05-22
Min fina dansgrupp efter 15 svettiga framträdande ♥
Sitter här och ska på något sätt lyckas öppna matteboken. Hela min kropp är mör efter gårdagen. Vi hade vår årliga dansuppvisning, vilket betyder en hel dag fylld av dans, svett, skratt, scenrök och mer dans. Det är verkligen en sån himla underbar dag. Som grädden på moset sprang Linus iväg på uppkörning och kom tillbaka med ett leende och ett körkort. Perfekt dag alltså. Fler och bättre blider kommer!

Altanhäng

2013-05-19
Frukost på altanen bredvid matteboken idag. 
 
Hänger runt i denna slappa outfit mest hela tiden.
 
Denna helgen skulle egentligen gå ut på att röja undan massa plugg. Har dock inte orkat ta tag i någonting i denna värmen. Har mest hängt runt på altanen, lyssnat på tankesmedjan, läst böcker och fikat. Min ophidiofobi (googlade ett coolare ord för att det är så pinsamt) gör att jag inte vågar promenera själv nu dom första varma dagarna på året och det suger verkligen. Tur att min altan är stor... Nä nu fan ska här pluggas. Ha det fint!

tumblr

2013-05-15
Ph via my tumblr
 
Klicka på bilden för komma till min tumblr! Klicka sedan på "follow" uppe i högra hörnet.

lite maj via instagram

2013-05-11
Frukost // Lina.a en solig kväll // Jag och Tilda innan hennes konfirmation // boost efter en bakisdag.
 
Nu är vi en bit in i maj, folks. Hur känns detta då? Jo, men helt okej! Vädergudarna är schizo, i skolan är det mer än vanligt, MEN.. nästa månad är det juni! Då ska jag bland annat gå på bal, krama om Elin som kommer hem från Nya Zeeland efter 6 månader, starta sommarlovet med att leva livet på Hultan med mina bästa vänner, krama om Johanna som kommer hem från USA efter 10(!!!) månader och massa annat trevligt. Känner en stor pepp inför det som komma skall. 
 
På tal om sommaren; När jag och några andra bra tjejer satt på stammishaket häromdagen kom vi fram till att sommaren 2011 var sommaren med stort S. Man var 15-16 år, naiv och hög på livet. Därför bestämde vi oss för att köra en "sommaren 2011- repris". Jag ser fram emot en sommar där Veronica Maggios album "satan i gatan" ännu en gång är den ständiga bakgrundsmusiken, nakna fötter mot ljummen asfalt, krossade tonnårshjärtan, grillkvällar som alltid tycks sluta i alldeles för många gäster som inte grillar och stulen ljummen folköl. 

Lägenheten

2013-05-07
Bilder från kvällar/nätter/morgonar i hennys lägenhet. December 2012 - förra tisdagen.
 
Detta inlägget är en hyllning till en mycket speciell plats... Hennys lägenhet! Henny bodde först i en jääättestor lägenhet med höga välvda fönster. Den var dock lite för stor för bara henne när hennes roomie hade flyttat ut. Nån vecka innan hon skulle flytta (Henny alltså) gjorde Henny precis så man ska göra om man är ung, dum och precis ska flytta ifrån sin feta lägenhet till något mindre- hon hade en superfest. Sjukaste jädra festen hade hon!
 
Efter detta så flyttade hon till det lilla kryp-in jag nu hedrar. Ett kryp-in är det inte direkt, men mindre, framförallt så är det så mycket kärlek i den lägenheten. Vi förfestar här, vi efterfestar här, vi stökar ner här, vi städar här, vi äter sunkig nattmat här, vi fixar lyxfrulle här, vi umgås här, vi flyr omgivningen här, vi gråter här och vi skrattar här. Alla kvällar som börjat och/eller slutat här börjar bli svåra att räkna. Vi har druckit vin ur plastglas för att slippa disk, dammsugit och möblerat om inför större sällskap (när det kommer sällskap säger vi alltid "dom andra är i köket" eller "gå och mingla i köket" och så går gästerna dit och upptäcker att det är typ 1x2 kvadratmeter), stått allihop inne på toaletten och pratat medans en av oss gör sig i ordning, bäddat ner oss i soffor och resesängar. Jag, Lina.a, Hanna.e och Henny. Där mår vi. I vår bästa Hennys lägenhet ♥

konfirmation

2013-05-05
ph by me.
 
Igår konfirmerades min lillasyster. Efteråt var huset helt proppfullt med massa fint folk och ungefär lika många blombuketter. Jag blir så himla nostalgisk när jag ser de två sista bilderna, för just mot den väggen tog jag och mina två bästisar, våra konfirmationsfoton mot. Känner mig gammal. 
 
Just nu ligger jag och lyssnar på en hultsfred-lista som min vän fixat. Dödstaggen på det. Annars är väl livet rätt segt nu. 

Maj ~ månaden innan juni

2013-05-01
Maj 2010:
Jag, Lina.a och Hanna.e åkte bräda och kände oss coola.
Jag knäppte konstiga bilder och hade turkost nagellack typ alltid.
 
Åt glass i sillen, när vi egentligen skulle gå promenad för att kompensera för gymnastiken.
 
Hade dille på silver, turkoser och fjädrar.
 
Fotade med Elin på min favoritplats. 
 
Maj betyder en dag fylld med dansuppvisningar. Här är jag på scen, minns inte vilken dans dock.
 
Grillmys på hemlig plats med Hanna.e, Lina.a och Angelinne. Så bra människor.
 
Jag gick i 8:an, var på liseberg, fick en crush på Frida Gustavsson, campade med Elin, diggade festivallooken, hade pluggdejt med vänner, kollade på massa serier, bakade bullar och gjorde research med Henny, fotade, så på a walk to remeber och grät. 
 
Maj 2011:
Dansuppvisning.
 
Gick mest runt i slappa brallor, jeansskjorta och hatt.
 
Hypade folklore-trenden och sydde en väska på 10 min som jag aldrig använde.
 
Fotbollsturnering med min goa gamla klass.
 
Regnig grillkväll som var jättemysig.
 
Plojfoto. Våran klass kom på bästa temat: jorden runt- steriotyper. Jag var (en staty av) en grekisk gudinna och Evelina en afrikansk kvinna.
 
Två outfits.
 
Jag fotade fåglar och rosa himmel.
Elin fotade mig.
 
Känns ju helt knäppt att se bilderna och inse att de är tagna för TVÅ år sen. Jag pluggade mycket (maj innebär ju nationella proven för de flesta) fotade mycket, sov över hos Elin och bakade kesoscones, förälskade mig i River Phoenix, hängde i Göteborg och levde på getostsalladen från Le Pain Francais, hade panik över gymnasievalet (natur/estet/humanistiska?!?!?) såg Pirates of the Caribean 4 i 3D, trodde jorden skulle gå under, knarkade 90210 och såg världens roligaste pjäs med min årskurs. Denna månaden var jag så full av ångest inför framtiden och nostalgi. Jag älskade verkligen min klass så.himla.mycket. Är dock glad att jag tillslut valde estet bild. Rekomenderar det!
 
Maj 2012:
Jag var såååå nära på att färga håret lite rosa/grå/violett.
 
Tog årets första dopp med bästis och syster efter en lång dag fylld av svettiga dansuppvisningar. Plugade i solen. Levde på mango. Tog promenader i pluggpauserna.
 
Äppelträden blommade.
 
Målade akryl.
 
Diggade färgat glas.
 
 
Sedan så innehöll maj 2012 många solnedgångar i norra hamnen med Lina.h, mintgrönt nagellack, grillkvällar, Hunnebo med familjen, värmebölja, lata dagar i götet, tusensköna, huuuur mycket plugg som helst, jordgubbar, körsbärsblommor och Skins UK.