Bra saker

2014-02-27
  • Igår kom Lina över med en rabarberpaj. Vi hade en catch up och bläddrade i hennes nya fotobok som innehöll alla våra fina minnen från 2012 och 2013 (bästa grejen det där med analoga fotoalbum ändå).
  • Min fina Hanna ringer och bara "men lilla vän, du är ju sjuk" när hon hörde min röst (eller rösten jag inte hade) "jaja, då får väl jag prata istället" ♥
  • Förra veckan när jag låg ensam hemma och sjuk i ett mörkt hus knackade det (läs: dunkade) på dörren. Jag blev livrädd och övervägde att inte öppna. Tillslut hör jag någon som försöker kväva ett skratt. Det var mina vänner Julia och Josefine som hade tagit sig en tur hem till mig. Igår gjorde dem en favrit i repris fast den här gången tog dem med sig Johanna, Amanda och min favoritchoklad och glass. 
↑    Asså kan en ha bättre vänner?!   ↑
  • Jag ska till Bråvalla med sjukt bra människor, supertagg!
  • Jag har fick ett paket på posten som innehöll en lång ljus trenchcoat som kommer bli perfekt i vår.
  • Har haft några givande samtal med min future sambo om vår framtid. Känner mig peppad just nu!
  • Russell Brand i detta klippet när han intervjuar två äckliga homofober:

Babyblue

2014-02-25
Vet inte om någon lyckats undgå det faktum att babyblått är vårens färg. Själv är jag en ganska strikt svart/vit/beige tjej men denna kappan från Zara skapade ändå ett vill ha-begär i mig. Jag vet dock inte om jag är så redo för färg, särskilt inte blått (jag har knappt blåjeans). Men jag tror jag skulle kunna styla den androgynt med svarta byxor och något krispigt vitt och minimalistiskt så den passar mig och min stil. Känns ju som vårens ultimata nyckelplagg om jag trivs i den.

Sportlov

2014-02-23
Här kommer en liten update från er sjuka favoritbloggare. Jag har egentligen inte något intressant att berätta då jag legat hemma sjuk hela lovet. Har mest ätit glass och plöjt filmer samt serien Freaks and Geeks. Min familj var uppe i vår stuga i Sälen först och tanken var ju att jag skulle stanna hemma för att plugga. Men det är inte så lätt att plugga med feber och jag höll på att bli galen av att vara ensam.
 
Jag har alltid varit en människa som gillat att vara ensam (eller inte ensam, men ifred) till den grad att jag stundvis nästan kan liknas vid introvert och självmant isolerar mig själv. Det är väl min känsliga konstnärssjäl som behöver det antar jag. Jobbar alltid som bäst på natten med någon futurisk instrumental musik i lurarna. Låter klyschigt kanske, men så är det. Jag har också alltid gillat natten och mörkret, Det handlar inte om trygghet utan snarare om lugn. På dagen är alla intryck nästan för mycket. Allt är livligt och i rörelse. I mörkret så är intrycken och rörelserna dovare och naknare på något sätt. Det som på dagen försvinner bland allt annat kan lättare framhävas i mörkret. Det blir lättare att sortera. Så har jag alltid resonerat. Ända sen jag var liten och vägrade låta kompisens förälder följa mig genom den mörka parken som skilde våra hus. Ända sen jag var ännu mindre och vaknade av mardömmar, men tryggt låg kvar i min säng. I mitt lilla gula rum som på min begäran hade en stängd dörr varje natt somnade jag sedan om. 
 
Därför blev jag så förvånad över hur ensam och ängslig jag kände mig de nätter som jag inte hade vänner på besök för jag var för sjuk. Natten var inte alls lika fin när jag låg och hostade och skakade av frossa i sängen med lakan våta av svett. Jag kände mig som den enda människan på hela planeten när jag planlöst gick omkring i mitt tomma hus klockan 04.40 på morgonen och feberyrade. Frågade mig själv om jag på allvar började bli galen. Brukar inte ha feber så jag är fortfarande fascinerad över hur jag blir. Har aldrig tagit LSD, men skulle kunna tänka mig att feber är en något mildare version. 
 
Här har ni mitt lov sammanfattat av en fortfarande feberyrande människa som överanalyserar allt. Fred ut!

Vårsol

2014-02-17
ph by me.
 
När vi sitter i min bil och äter kakor från Konsum samtidigt som vi förklarar vår kärlek till varandra gång på gång. Det är egentligen helt mörkt, men industrierna på andra sidan viken kastar ljus över vattnet som som lyser upp ditt ansikte. Ansiktet som är ditt igen. Du frågar mig hur det går för mig och jag svarar att jag inte riktigt vet.
Eller när hon är ledsen och jag följer med henne vidare ut i natten för jag vet att vi måste gå. Även om det inte är bra, även om det aldrig blir helt bra så går vi. För det är just då, när vi går tillsammans under gatulyktorna som förväntingarna är som högst, innan dem kanske krossas. Eller så kanske dem inte krossas alls utan vi dansar till Håkan på varsin stol och känner att det finns hopp. Inte den sortens hopp som de vuxna, med tårar i ögonen försökt intala oss om, utan ett annat hopp. Ett vi kan känna utan att bli arga på oss själva för att vi kanske håller på att gå vidare.
Vi går och köper kaffe och sätter oss i vårt fönster. Ni leker med varandras hår och hjälper mig att analysera människor jag inte förstår. Allt undermedvetet läser ni av och tar med mig på en runda second hand efter skolan.
Nästan helt nykter möter jag en blick som jag inte känner. En blick som jag ändå vet förstår mig mer än någon annan. Tänker att jag inte ska komma för nära för då kanske jag säger för mycket igen. Du har den inverkan på mig. 
När vi blir fulla och bara kramar varandra för en är ju för full för allt annat. Vi vet att det inte är långt kvar, snart är vi för gamla. Jag tittar på er och vi skrattar när våra blickar möts. För vi känner oss så patetiska på världens bästa sätt. Jag somnar på någons axel och du får ditt livs bästa ligg.  
Vi har lyckats knö in oss på en liten toalett på en fest vi inte borde vara på. Vi säger att vi älskar varandra och skriker åt nån idiot som försöker banka in dörren.
Jag kör bil i mörkret och det spöregnar. Skivan jag köpte på loppis hackar på spår 11, men jag höjer volymen ändå.
Och jag vet att ni är trasiga, jag vet att jag är det också. Men när jag vaknar klockan 13.15 och äter frukost själv på altangolvet i vårsolen. Just där och då, med Bon Ivers re:stacks i bakgrunden, känner jag allt kanske kan bli bra ändå. Jag trodde att vi en dag skulle slippa behöva se tillbaka på hösten, men den har förändrat saker och vi måste leva med det. 
 

vårinspo

2014-02-12
collage by me.
 
Här kommer lite vårinspo nu när vi faktiskt börjar gå mot ljusare tider. Helvitt, lager på lager och minimalism som ger en clean, men ung och modern känsla. Skira material som andas romantik möter råare material som skuret läder. Futuriska snitt möter 60-,70- och 90-tal i form av sweatshirts, skateklänningar, höga midjor, minimalistiska singollablusar, samt A-linjeformade kappor och klänningar.  Addera en oväntad accentfärg (duvblå/babyblå eller svart) eller material och toppa med ett par retro sneakers och feta brillor. Håret vill jag ha i en busig page eller långt, avkapat och helrakt.

Listar saker en torsdag

2014-02-06
Vilket är ditt mest använda ordspråk denna vecka? "Ove gillar!". Jag ska försöka (läs: måste!) spara pengar inför Paris efter studenten. Igår fick jag reda på exakt hur mycket min franskakurs kommer kosta, så nu känns allting mer på riktigt. Inte minst det faktum att jag borde sparat mer pengar det senaste året.
 
Vad är det finaste någon har sagt till dig idag? Elina sa att hon "måste måste bara" få sminka mig för hon tycker tydligen att jag har ett "fantastiskt fint ansikte" (hoppas detta framstår mindre som skryt eftersom jag citerar henne). Elina är en gud när det kommer till skönhetsrelaterade saker, så hon får mer än gärna sminka mig varje dag  resten av mitt liv om hon vill! (HÄR hittar ni hennes blogg)
 
När kände du dig riktigt nöjd med dig själv senast? Idag på gymmet efter att ha klarat av Julias svinjobbiga zumbapass och lagt på lite extra vikt på mina bicepscurls. Lol, tänker ni, MEN 1) Juias zumba är för-huk-tansvärt jobbig och 2) jag hade klämt i mig 2 hela semlor en halvtimme innan gymmet (dum i huvet).
 
Hur såg du ut för prick ett år sedan?
typ ett år sedan. 
 
Vad tror du kommer bli roligast i helgen? Hänga med tjejerna på stammisstället haha. Vi har alltid 1000 olika saker att göra på helgen så vi brukar försöka ses så enkelt som möjligt så att alla hinner vara med. 
 
Vilken är din favoritfärg för tillfället? Gammelrosa och mossgrön (gärna som kombo i ett blomstermönster av akvarell)

Vilket humör är du på? Trött, mätt, stressad.
 
Vad köpte du när du drog ditt kort senast? MAT.
 
Vad har du på dig idag? Har ingen outfit bild :/ LOL. Idag hade jag: Svarta tighta jeans från Dr.denim, en vit oversized skjorta från Abercrombie and Fitch, svarta läderboots, en svart "tufsig?" kappa och min lilla cross over-väska från Marc By Marc Jacobs som är svart/guld.
 
Vad har du sysselsatt dig med då du har haft dötid i veckan? Har inte haft någon egentligen, men jag har försökt varva ner mitt i all stress med att kolla på filmer och serier. Även läst Betty ju!
 
Har du gjort/kommer du göra något i veckan som du inte gjort förr? Jag har varit på pingstkyrkans loppis för första gången, ätit på resturangen NH5 och ehh... varit vilse i Vänersborg. Nästa vecka ska jag och min bildgrupp till OSLO (ursäkta caps, låter som jag skriker, fast det gör jag pga sjukt tagg) och gå på museum som jag inte varit på innan. Sköj tycker nördar som vi.
 
Vad oroar du dig för? Min pappas bilresa hem imorgon (jag är jätteorolig när det kommer till trafikolyckor. Om någonting slutar med att någon ska köra och hämta mig fast vi inte bestämt det från början så tror jag alltid att dem ska dö i trafiken pga mig)

Vad ska du göra nu? Sova och skjuta upp plugg.
 

The Kings Of Summer

2014-02-04
 
Igår såg jag den underbara filmen The Kings Of Summer. Den beskrivs som en blandning av Stand By Me och Superbad. Handlingen kretsar kring två killar som vill slippa sina jobbiga föräldrar. De bestämmer sig för att bygga ett hus i skogen och bosätta sig där. Någonstans under filmen så kommer en tredje kille in i bilden och tillsammans rymmer dem hemmifrån. Allt dem vill är att fånga sin egen mat, ta det lugnt och "bli män". Sen innehåller filmen ett litet kärleksdrama också. 
 
Jag tyckte att filmen var jättebra. Ingen slafsig Adam Sandler-humor, utan alltid finess. Älskade även den vackra scenografin såklart. Se den!

Betty

2014-02-03
 
I helgen har jag och mitt fina tjejgäng firat två 19åringar med mat på finresturang, utgång och superbrunch. Som om det inte vore nog för en helg lyckades jag pricka in en sleepover hos min bästa Elin i Göteborg. Vi åt supergod tapas och jag kunde nöjd konstatera att jag dött matdöden tre gånger under en helg. 
 
På söndagen ville jag döda tiden på bussen med något (hade först glömt att skriva "tiden" i denna mening, lol. "döda på bussen med något"). Såg ett rosa tidningsomslag och kunde bara inte motstå att bläddra. Det hela slutade såklart med att jag helt enkelt var tvungen att köpa denna underbara tidning (Jag är så oekonomisk när det kommer till fina magasin. Lägger 189:- på Cap & Design utan att blinka). Men vem kan stå emot en rosa tidning med färgglada akvarellmönster, kläder som andas 50-, 60- och 70-tal, preppy vintage, Edinburgh-guide, illustrationer av Yelena Bryksenkovav (ja, jag visste vem hon var innan jag köpte tidningen) och repotage om massa kreativa människor?! 80 sidor fyllda till bredden av vackra och inspirerande ord och bilder, klart att en slår till!