18e mars

2014-03-18
jag heter Emma
jag är för tillfället Stressad över allt plugg, taggad inför alla roligheter, ångestfylld inför framtiden och förkyld.
jag är bra på Att köpa helt onödiga saker, att få spontana infall, att skjuta upp saker, att glömma saker och så är jag jävligt bra på att göra tonfiskssallad.
jag tycker inte om rasism, anti-feminism, homofobi och översittare.
jag är dålig på att säga nej till roligheter och det där med att spara pengar.
jag läser Union street.
jag gillar när jag och mina vänner bestämmer oss för att sammanstråla spontant en eftermiddag och bara sitter i någons kök och äter pasta från samma tallrik i timmar.
jag sjunger musikallåtar när jag är ensam hemma och indiepop när jag har sånglektion.
jag älskar mina vänner, min familj, att resa, hundar, feminism, vårsolen och långsamma franska filmer.
jag är inte speciellt bra på att äta nyttigt. Hade precis kommit igång med mitt hälsosamma liv, men nu när jag varit sjuk i snart 4 veckor så känns det meningslöst att ens försöka. Äter Billys ca varje dag.
jag föredrar mat framför sötsaker.
jag tycker om inredning, möbeldesign och grafisk design. Spenderar lite förstora summor på fina designmagasin som jag kan förkovra mig i när jag har tid.
 
jag är beroende av koffein, socker, mina vänner och bekräftelse.
 
jag dricker ibland för mycket på helgerna. Helst New Castle när det gäller öl. Vatten när jag är törstig. Just nu: mammas svartvinbärssaft.
jag lyssnar på Tankesmedjan (politisk satir). I musikväg blir det mest indiepop förutom när jag pluggar då jag lyssnar på klassisk musik eller nån futuristisk musik som ofta är instrumental/falsett (exempelvis Jonsi & Alex, M83 eller Jon Hopkins)
jag är rädd för alldeles för mycket egentligen.
jag önskar att alla bara fick vara sig själva och alltid känna sig bekväma och uppskattade. Sedan så önskar jag även att alla som vill vågar rösta rosa i valet ♥
jag är uppväxt i en liten stad på västkusten där det alltid blåser, men på sommaren är klipporna varma av solen och allting lite bättre.
 
 

om att vara ung, full och jävligt dum

2014-03-17
Bilder via min fina Johanna (tjejen i tvättkorgen) känner att dem symboliserar helgen rätt bra.
 
För att citera Håkan; ge ingen tid till ånger, det blir bra vad som än kommer. När en är ung, full och dum så kommer en undan med det mesta. Att bli för full på förfesten med sina bästisar kan resultera i vad som helst. Du kanske får för dig att dra en cheesy raggningsreplik för den snyggaste killen du sett, eller så fastnar du i en djup diskussion om livet, feminism och förväntningar med nån oväntad människa. Det är okej. Du får spy ut dina känslor i en kall bil mitt i natten, äta varma mackor på golvet i världens mysigaste vindsvåning, få ett infall och gå ut i mjukiskläderna bara för att dricka för söta drinkar och fuldansa med din bästis tills ni blir alldeles klibbiga av svett och inte kan sluta skratta. Ockupera efterfestens enda toalett, lägg dig på det varma golvet och skratta tills folk har bildat kö utanför. Din jacka må vara försvunnen, men det finns ju gentlemen som lånar ut sina jackor och kärleksfullt, men bestämt förhindrar onödiga situationer på platser du och dina vänner inte borde vara på. Du vet ju att du kommer hitta din jacka imorgon och även om du kommer bli förkyld av de tunna jackorna du lånar så är det okej. Allt är okej.

Podcast

2014-03-14
Hola! Just nu sitter jag och tre klasskompisar på min veranda och diskuterar Immanuel Kants filosofi. Vi har superplugg, men jag var tvungen att ta en paus för min hjärna känns som bomull. Tänkte bara berätta för er jag tänkte starta en egen podcast där jag i varje avsnitt bjuder in en eller flera av mina smarta vänner och diskuterar livets frågor. Behöver er hjälp med att hitta på bra ämnen att prata om. Någon som har några idéer? 
Ska återvända till plugghögen och mina smarta vänner nu. 
 
CIAO!
 
 
Jag ikväll efter en hel dag av plugg.
 

Sånt som får hjärtat att krampa på ett bra sätt

2014-03-11
 
 
Utbrister "åh!", kollar 20 gånger om och börjar gråta. Blir varm, pirrig och kommer på mig själv med att fnissa lite. Så himla fint, gulligt och inte tråkigt heteronormativt. Mer kärlek- åt alla, i vardagen!

En lista över sånt som är bra

2014-03-04
♥ Mamma, hon är världens finaste. Ingen kan trösta som hon kan.
 
♥ Imorgon är det semmeldagen, tjoho!
 
♥ Mina underbara vänner. Jag vet verkligen inte vart jag hade varit utan dem, har haft så himla tur när det gäller mina tjejer.
Några av mina underbara friends. 
 
♥ Ellen Degeneres som värdinna för Oscarsgalan 2014. Älskar henne!

Söndagkänslor

2014-03-02

Ytligheter/balinspo

2014-03-01
Jag har den senaste månaden fått smått panik över hur jag ska få tag i det som jag vill ha på mig på balen. Detta har resulterat i att jag har köpt modemagasin för första gången på över ett år (vill inte vara med och stötta stora tidningar som går runt pga patriarkatets ideal, samtidigt som jag anser att mode absolut är en konstform.Lite dubbelmoral, vad tycker ni? Vi tar det en annan gång.) och spenderat timmar av intensivt surfande på olika shoppingsajter. Kan skratta åt det just nu, men kontrollfreaket/perfektionisten/balfixaren i mig har haft ångest över detta. Jag har haft ångest över balen i övrigt också för jag sitter i balkommittén fast jag verkligen inte hinner. Men nu har jag i alla fall hittat exakt vad jag sökte och lyckats beställa hem det trots tekniska problem. Känner mig lättad, jag vet ju att det passar för kontrollfreak som en är beställde jag två stycken i olika storlekar. 
 
Med det sagt så vill jag bara (*tittar på klockan*) 04.40 en fredagskväll tipsa er andra med balångest om lite fina grejer och förhoppningsvis inspirera lite. Gör detta med ett kollage jag precis knåpade ihop (sorry for bad photoshopping u guys, skyller på att jag borde sova). Här är en look som jag verkligen gillar: en elegant men enkel klänning i bleka toner a grå/lavender/blått, addera bohokänslan med hjälp utav lite glitter med vintagekänsla i en lös håruppsättning, släng in ännu mer vintagefeeling i form utav en fjäderväska eller clutch med pärlor och stenar och toppa med vampiga läppar, porslinshy och mörka naglar. Väldigt glamourös boho helt enkelt. Passar extra bra om du är blek. Hade lätt hypeat detta om jag nu inte redan hade en deal med min baldejt om hur vi ska se ut.
Nagellack från Chanel // Fjäderväska från Valerie // Läppstiftet "Magic" från Make Up Store (mitt absoluta favvoläppstift, får alltid komplimanger när jag bär det. Passar oss med gröna ögon så bra! Jag brukar dutta på det och ta i hårdast längst in för att få till den bäriga looken) // Resten är från Asos