Listar saker en onsdagskväll

2014-11-19

Vilken dag är det idag?

Onsdag den nittonde november tvåtusenfjorton

Om du var en emoji vilken skulle du vara då?

Skulle lätt vara denna: 💁 pga so sassy

Vad ska du göra ikväll?

Sova!!! Om jag bara lyckas få roomie att rulla över till sin sida av sängen (ja, vi delar)... Skulle egentligen haft en nice afton med fina Julia, men magknip samt telefoner utan 3G satte stopp för det.

Säg två bra uttryck:

"Jävla rövhatt" och "Pardon!" (det första för de är nice och det andra för att jag använder det ca 25 ggr i sekunden på jobbet)

 Vad blir du glad av få höra att du är?

En bra vän.

Visa en bild du inte minns ha tagits:

Hade kunnat posta så himla sjuka/äckliga/osmakliga/groteska/inte ens sköna-bilder som Lina alltid skickar till mig när jag ligger bakfull och har ångest (tack?). Dock är min pappa en trogen läsare och vill bara bespara hon den smärtan och mig den skammen hehe... (Hej pappa!♥)

Vem saknar du?

Gu, saknar allt och alla just nu. Sitter och bläddrar igenom alla bilderna från min gamla mobil. Underbara ögonblick med världens bästa människor på mina favvoplatser swishar förbi och jag blir helt sentimental. Men, ingen nämnd ingen glömd. Skulle dock inte tacka nej till att ha min hund i knät just nu... Här får ni några sefies vi tog i våras bara för att jag saknar honom så mycket:

 

En bild på något som är asbra att ha:

En lillasyster som lånar ens kläder utan att fråga och är ens bästis föralltid. 
 
Sen är det också jävligt nice att ha en roomie. Någon som också måste gå upp svintidigt, skickar gulliga sms och frågar när en kommer hem och som just nu tar upp två platser i en dubbelsäng.
 

Vad är du bra på?

Att överanalysera smågrejer och att dramatisera saker. Även bra på att imitera folk och göra extremt fula miner. 

 Vad vill du ha?

  • Nya hörlurar
  • En Frankie diary för 2015
  • Photoshop och Illustrator (har bara test nu)
  • En tvättmaskin
  • Svenskt kaffe
  • Min familj
  • Nya Nikes
  • En yogaklass att gå till

Vad tycker du är roligt?

Allt som en gör när en är extremt full/övertrött/hög på le life/bland bästa människorna är roligt. Tycker även min hund är rolig. Alltid.

Vad är du dålig på?

Att inte överanalysera och att inte dramatisera saker.

Hur ser du ut när du är nyvaken?

Hade varit vaken i nästan ett dygn, druckit vin, sovit lite, druckit mer vin och gick sedan upp klockan 07.00 (?!) för att Anna skulle till jobbet och jag inte kunde somna om när jag tog denna. Kände mig pigg och så kände tydligen för en selfie. Ca fem minuter efter detta låg jag i en liten hög på golvet och skakade. 
 
Vem är du kär i just nu?

Ingen och det s.u.g.e.r. 

Vad var det första du snodde?

Tror det va ett klistermärke som jag hade bytat bort till Elin, men som jag ångrade sen och hon vägrade byta tillbaka.

Vad har du tänkt göra länge men ej gjort?

Hoppa fallskärm, gå fram till alla snygga dudes jag ser och ba va asskön, åka på yoga retreat till Indien och äta dumplings.

Vad bävar du inför?

Att behöva flytta ifrån Le Marais. Att söka till konstskolor. Att komma hem till Sverige. Att saker som inte borde göra ont kommer göra ont. Att folk ska dö ifrån mig. Att ISIS lyckas bomba metron.

Vad händer i helgen?

AW, dejt, VILA för första gången efter min första jobbvecka (kommer förmodligen gå ut ändå).

Vad var det senaste du skrev i Word?

Nån skoluppgift jag stressade med. Satt med fötterna i iskallt fotbad, drack corona och skrev klart inlämningar i värsta sommarhettan när alla andra var och badade. Låg efter med ca 20 uppgifter en vecka innan studentresan. Minns att jag skrev klart något och ba "Nä. Nu får det fan vara nog." skickade in, smällde ihop datorn, tog en dusch och åkte raka vägen till flygplatsen. Jag borde ha en YOLO-tatuering...

Vad läser du nu?

Ska precis börja på Bonjour Tristesse, men varenda läslampa i vår lägenhet har lagt av...


AW på svenska klubben

2014-11-15Igår mötte jag upp Anna och Julia för att gå på AW-mingel på svenska klubben. Vi hängde i Nobels gamla lokaler och var extra glada för att jag äntligen fått jobb och Julia äntligen sagt upp sig. 

Jag gillar verkligen kontrasterna i mitt liv. Kontrasterna mellan den lilla staden jag kommer ifrån och den stora staden jag bor i. Kontrasten mellan att dricka billig öl på någon rökig bar och att dricka (fortfarande billig) öl under gigantiska kristallkronor bland massa viktiga människor. Jag är varken eller och både och. Det är skönt. 

Efter att ha kramats hejdå i metron rätt tidigt insåg jag att jag borde carpa kvällen. Så min kväll avslutades under ett paraply på en uteservering när personalen vevade bort markiserna i ösregnet för att få oss att gå.

Födelsedagsfirande, pasta, fotografin och annat jobb

2014-11-14

I onsdags var jag och Anna inbjudna till Kristine som fyllde 20 år. Temat var 90-tal. Vi kom lite tidigare och hängde i köket och sjöng med i låtar från ens tidiga barndom.

Sen kom de andra tjejerna som hade gått all in för sina outfits och var så jävla snygga!! (Glömde som vanligt fota, är sämst på vardagsbilder. Det faller sig inte naturligt för mig att langa fram mobilen i tid och otid)
Vi har levt på min pasta carbonara här hemma. 

Fotade med Gabriella en hel dag. Produktbilder varvat med kaffe och stress för att få med dagsljuset. Tror det kommer bli jättebra, ska berätta mer om detta.

Nu ska jag försöka dra upp Anna ur sängen. Vi ska göra oss redo för att åka och möta upp några tjejer för mingel på svenska klubben. Hoppas att alla får en fin fredag. Själv ska jag fira att jag fick jobb idag! Ciao!!Vendrendi

2014-11-12
Anna och jag igår.
Vandrade omkring i Le Marais en stund igår. Slank in i en vacker trädgård och knäppte några bilder innan vi handlade inför vår middag. Vi hade nämligen bjudit in några sköna bönor för pasta carbonara och vin i vår lya. Det blev en riktigt mysig kväll.
 
Nu ska jag strax hem till Kristine för hennes lilla födelsedagssoirée med 90-talstema, livet är fint!
Ciao!

Tillbaka i Paris

2014-11-10

Var tvungen att boka en tidigare biljett tillbaka. Gick upp 03.15 på fredag morgon och tog denna bilden på flygplanstoaletten runt 09.00. Folk som är fräscha när dem flyger är världens största mysterium. Här är sanningen. 
Kom fram och knackade på den dörr som nu tillhör mig och Anna (till vänster). Hade aldrig träffat henne förut men jag hade med mig svenskt lösgodis och tacokrydda så hon var tvungen att tycka om mig. Sen bondade vi över killar, bakfyllor och dåligt immunförsvar. Bjöd in Kristine och så gjorde vi tacos. Sen kom våra svenska grannar över och drack vin i vårt vardagsrum innan vi drog till la perle som ligger ca 3 minuter från vår port.
*paus för Kristine som posar på vår innergård*

Såg inte mycket dagsljus på lördagen då jag mest sov bort min bakfylla och jetlag (hehe, skoja..) Tog mig upp på kvällen för att möta upp Gabriella som jag hjälper med ett projekt. Vi bollade idéer, hade bra samtal och drack vin medan hon rökte i köksfönstret. 
Vaknade sent på söndagen och hade cravings för smält ost. Lyckades ta oss upp och ut. Unnade oss en pizza på pink flamingo och strosade runt i Marais som är så vackert att det gör ont. (Asså kolla min bakisfräscha roomie btw, mycket bra människa!)


Mötte upp Anna för en AW och pratade bort några timmar. Är så tacksam för alla fina människor jag lyckats springa in i här på så kort tid.

Idag mår jag inte bra alls. Har lyssnat på the Smiths, läst ut IT och blivit hooked på Alexa Chung igen. Nu ska jag ta tag i viktiga saker som mail och toalettpappersinköp. Så vuxen är jag.