Sweden I'm coming for you

2014-10-30
Vad jag återvänder till ♥ (Snodde bilden från min gulliga vän Dewis Australienblogg. Klicka på bilden för att besöka den)
 
Håller på att packa ihop det som varit vårt hem i lite mer än en månad. Imorgon bär det av hemmåt för att landa, fixa grejer, krama alla saknade, äta riktig mat, fira att en av mina bästa kirrat lägenhet, gå på halloweenfester och packa om. Ska även jobba lite med ett fotojobb som jag är så taggad för, det kommer bli grymt!
 
Igår strosade vi runt i Le Marais med Kristine och drack två flaskor rödvin på La Perle. Pratade om våra franska dejter och illuminati. Vid bordet bredvid satt två män och helt plötsligt sprang den ene iväg och kom tillbaka med en vacker blombukett och bara "It's too cheesy??". Sen kom hans pojkvän och jag började gråta lite för allt var så gulligt. Sucker for love alltså.
 
Det ska bli skönt att äta mammas mat, sova i min egen säng och ha tillgång till tvättmaskin(!!!). Men jag har sån jävla panik och ångest över att åka hem, även om jag kommer tillbaka efter en vecka. Att man kan vara såhär kär i en stad...
 
 

WEEKDAY x RFSU - Be Carefree, Not Careless

2014-10-22

En oktoberoutfit

2014-10-20
Tunn kappa från Bikbok // Grå stickad tröja från Acne // Byxor från Gina Tricot // Datorfodral som fick agera clutch från P.A.P // Loafers... minns ej??
 
Det är svårt att klä sig rätt just nu då vädret växlar mycket från dag till dag. Nu kom liksom hösten helt plötsligt tillbaka. Jag har spenderat dagen själv och strosat runt på Rue De Rivoli. Hittade äntligen den perfekta kappan och slog till. Ska man investera i något plagg så är det bannemig kappor. En snygg kappa kan du slänga på dig över din pyjamas och sen bara gå rakt ut på stan och ändå se fab ut. Hoppas jag håller värmen i mitt nya köp när jag åker tillbaka till Sverige för en snabbvisit. Hört att det är översvämning min kära hemstad nämligen. 
 
Nä, nu ska jag och sambon äta pasta och dricka rödvin. Vi har inte setts på hela dagen och jag vet inte när det hände sist.
Ciao!
 
 

Höstlöv på ljummen asfalt. (Om hur kärleken är död i kärlekens stad)

2014-10-20
 
Några ögonblick från min Paristillvaro.
 
Helt plötsligt var hösten ersatt av sommarvärme. Jag tar på mig min nya klänning som jag köpte på en secondhandrunda med en ny bekantskap som vi nu ska möta upp igen. Klänningen är ett perfekt val visar det sig, jag känner mig inte ens svettig när solen grillar min rygg. Den är egentligen två storlekar förstor men det gör inget för den är i sjuttiotalsmodell av skirt tyg och med ett blommönster som blir glesare och glesare längst kjolen som böljar trots att vinden står stilla. Vi åker RER med en baguette i handen och sätter oss i Jardin du Luxembourg.
 
Jag vill veta om hon, vår nya bekantskap, hade hört det jag fick reda på två kvällar innan. Kvällen då vi drack vin på La Perle och jag fick det förklarat för mig. Kvällen då jag kände mig som en naiv unge och hopplös romantiker. Kvällen vi beställde in tre karaffer med rödvin och jag spillde ut mitt glas, men vi bara ignorerade det och fortsatte diskutera. Kvällen då det regnade när vi gick hem och bestämde att vi skulle ses imorgon också. 
 
Ja, hon hade hört det. Hon hade bevittnat det. Det var sant, uppenbart till och med. Jag förstår ingenting, börjar tvivla på om jag borde vara här. Men sen reser vi oss och lämnar kvar avtryck i gräset där vi suttit och pratat om det. Solen börjar gå ner och vi är söder om Seine. Vinden står fortfarande still och vi tränger oss förbi horder av turister för att tillslut hamna bland böckerna på Shakespeare & co. Det är varmt och trångt. En kille spelar"My heart will go on" på piano på övervåningen. Vi går upp. Ett öppet fönster vetter mot floden och framför det står ett gammalt skrivbord med en vas fylld av döda blommor. Jag tänker att det är en metafor. Vi befinner oss i rum som innehåller några av världens äldsta och mest älskade kärlekshistorier i bokhyllor som täcker alla väggarna. Jag tänker på hur många unga författare och poeter som suttit just i detta rum och förgäves försökt beskriva känslan av att vara kär. Kanske trodde dem att det skulle hjälpa att göra det med Paris- "kärlekens stad", som utsikt. Kanske öppnade dem fönstret en ljummen oktoberkväll och tittade på myllret utanför precis som jag gjorde. Jag hoppas att dem hittade något där. Att staden hjälpte dem. För jag vill ju inte att det ska vara sant. Det som kröp fram efter två glas rödvin på La Perle- Att kärleken i Paris har dött.
 
Vi köper inget denna gången. Det är fortfarande varmt när vi börjar vår vandring hemmåt. På vägen råkar jag gå över ett galler så luften från metron får min klänning att lyfta. Det är bilkö och alla ser hur jag förgäves försöker få kontroll över den skira, blommiga tyget. Vi skyndar iväg och får kryssa mellan bilarna som stannat på övergångsstället. Vi rundar ett gatuhörn och plötsligt så har ingen sett vad som hände runt knuten. Här sitter folk lungt på sina uteserveringar och dricker vin precis som vilken annan timma på dygnet som helst. Ingen här vet viken färg jag har på mina trosor.
 
Solen börjar gå ner på andra sidan Seine precis när vi går över bron. Jag tänker att kärleken i Paris kanske är död, men min kärlek till staden, den lever.

Fransk frukost

2014-10-13
 

Parispodd nummer två! "Halsfluss & Homofober"

2014-10-08
HÄR hittar ni vår andra podd! Vi pratar om den senaste veckan, människor vi spottat, varför vi började gråta på Pink Flamingo och kanske avslöjas nya rekord i tetris...

Update från Paris

2014-10-07
Smygfotade Sofia i vår nya studio.
 
Förlåt för dålig update, men det har varit svårt med bloggandet när vi har haft så begränsat med internet. Igår flyttade vi dock till en större studio med wifi. Det känns som att bo i ett palats nu när vi har separat toalett, kök och ett bord (!!!). För er som lyssnat på vår podd (vi får hybris av att ni är så många fler än vad vi trodde) så vet ni ju att vi bodde extremt litet de första två veckorna. Det var tur att vi började med det och inte tvärt om kan man ju säga. Nu bor vi bara några gator bort från vårt gamla boende för ungefär samma pris (Egentligen är det väl samma pris om man tänker på hur mycket pengar vi fick lägga varje dag bara för att få internet, nu har vi ju obegränsat).
 
De senaste dygnen i Paris har varit fina.
Vi testade på nattlivet i hipstertäta, rökiga barer, hängde med parisbor, drack vin på ryamattor och dansade till Maggio och Hellström i syftet att utbilda fransmännen i svensk pop.
Sen kom hösten till Paris över en natt (egentligen över en bakisdag vi spenderade hemma framför Into the wild). Helt plötsligt kändes en höstkappa som ett obligatoriskt inköp men jag vet inte vad jag ska satsa på. Kappor, rockar och kavajer är verkligen fransyskornas specialité. Varje gång jag ser nån med ett snyggt ytterplagg (vilket är ofta) försöker jag lägga det på minnet, men blir ändå ambivalent så fort jag går i butiker. 
Efter vår bakisdag tog vi oss ut och startade dagen med varsinn underbar pizza på Pink Flamingo (TIPS!). Sedan tog vi en trip till Palais de Tokyo som var stängt så vi nöjde oss med att botanisera bland dyra konstböcker i deras shop, leka med fotoautomaten och spana på den snygga restaurangpersonalen.
Tyvärr tog det roliga slut där för jag drog på mig en värre form av halsfluss, precis under flytten. Gårdagen var därför inte jätterolig när vi skulle konka runt på våra supertunga väskor längst "horgatan" och jag slumrade till på en parkbänk ett tag. Sån tur är så finns det doktorer även i Frankrike och utöver den kopiösa mängden mediciner jag fått så har jag ju Sofia som är så gullig och tar hand om mig. Nu är jag på bättringsvägen och taggad på att kunna börja blogga mer frekvent och spela in en ny podd. 

Parispodd! "Oasis tropical & Kitkat"

2014-10-01
HÄR hittar ni min och Sofias första podcast! Vi pratar om vår första vecka i Paris som innehållt en del beroenden från min sida, kändisar och andra trevliga saker. I början är vi jättefnissiga, ni får förlåta oss. 
 
Vi började spela in utan några läsarfrågor, vi tänkte klippa in dem i efterhand. Men den blev så himla lång att vi bestämde oss för att ipublicera den som den är. Ni kan fråga på om ni vill att vi tar upp något speciellt nästa gång.
 
Ciao!