snapshots 0.2

2014-09-28

Parislivet är nice. Glider omkring på trånga trottoarer i svenska outfits. Tittar på alla fashion forward-människor som är här för modeveckan. Äter crêpes vid Seine och råkar kliva rakt in i Fashiontoasts' outfitbild. Dricker rödvin i sängen eller bredvid oklanderligt bohemklädda människor på le Progrès. Vill ha allt inne på & other stories och alla skägga män vi ser. 

Solnedgången genom ett fönster i Paris

2014-09-25
Ph by me and Sofia.
 

snapshots

2014-09-24

Några mobilbilder från de senaste två dagarna. 

Vi trivs så bra här. Vår lilla studio är trång och väldigt spartansk. Vi köper med oss middag i form av baguette, hummus och vin. Sofias resväska får agera bord, papperskorgen tvättar vi kläder i och i fönstret fladdrar våra kläder på tork istället för gardiner. 

Imorse blev vi utelåsta när dem hade stängt av strömmen i huset som har elektrisk port. 
Vi spenderade därför morgonen med att traska runt i pyjamas med en baguette under armen. Bestämde oss för något så ofranskt som Starbucks där vi sprang in i Daphne Groeneveld. Jag blev pinsamt starstrucked och mötte hennes blick hela tre gånger (ni hör ju vilken nivå av fangirl jag är som räknade). Förutom supermodeller så har vår tredje dag i Paris innehållit fler upptäckta (och älskade) gator i 3éme och cv-design på Centre pompidou. Paris alltså.

i Paris

2014-09-23
Trappuppgången från himlen. Här kommer vi inte skriva kontrakt tyvärr. 

Vi har släpat tunga väskor upp för 5 trappor (eller ja, fick bärhjälp av en stackare som säkert önskade att han aldrig erbjudit sig), druckit vin och gått på visning för en lägenhet vi aldrig kommer få. Vi strosar runt och inser mer och mer för varje gata att vi har hamnat rätt. Vill inte lämna detta, men det är svårt att lyckas få jobb. Livet.

romantiska saker som blommor, spetsunderkläder och kvällssolen genom ett smutsigt fönster

2014-09-20
ph by me (Jag har photoshop nu!!!)
Haffade denna underbara bh från Lindex för ett tag sedan. Jag är ett fan av den mer minimalistiska, adrogyna och typiskt svenska looken som ofta inkluderar löst sittande överdelar och raka snitt. Denna typ av bh är därför perfekt för mig med en ganska normal (vad är egentligen normalt, finns det ens?) medel-stor byst. Det skapar en rakare och slankare siluett än den tältliknande man får om man puschar upp ett par bröst under en säckig tröja. Dessutom känns det som att denna ger mycket mer stöd än mina gamla favoriter från MonkiDagens tips.
 
Annars då? Har precis avslutat det som förhoppningsvis var mitt sista jobb-pass på ICA för ett tag framöver. Trodde inte att det skulle kännas sorgligt att lämna sitt knegjobb. Men det är väl alltid lite jobbigt att bryta rutiner och framförallt att jag lämnar några himla fina kollegor. Har även haft annat för mig förutom jobb. Exempelvis blivit uppäten av myggor när jag drack varm choklad och tittade på solnedgången med Elin. Igår var jag på avskedsmiddag för en fin vän som flyttar ännu längre bort än mig. Det var fint att få träffa alla en gång till innan jag åker iväg på obestämd tid. Nu ska jag iväg och äta middag med min familj. Efter det blir det nattpackning och mer cv-skriverier. Imorgon väntar superfrukost med världens bästa tjejgäng som jag inte fattar att jag håller på att åka ifrån. Sen åker jag hem till min resekompanjon och på måndagen börjar vår resa...

Parispackning

2014-09-16
ph by me.
 
Skriver cv på engelska, dricker cola light och lyssnar på "LOVE" av Gina Dirawi (låt människan göra ett album, nu!). Tar pauser för att ligga apatisk på köksgolvet eller gå ut och springa av mig alla tankar på politik som gör mig orolig. Träffar kompisar som vill ses innan jag åker, men jag vill inte säga hejdå när jag inte vet hur länge jag blir borta. Spelar biljard med fulla, uppklädda tjejer som ramlar ihop i en skrattande hög vid fotändan av en vacker soffa under en stor målning. Just där och då skulle jag kunna ta en bild med obskyr blixt och det skulle se ut som en stegead bild för vilket hippt klädesmärke som helst.
 
Lyssnar på historier om en annan del av Europa av en kompis som just kommit hem efter att ha liftat från Budapest. Fotar en del, men har inte photoshop än så lusten försvinner när jag inte vet vad jag ska göra av mina bilder. Sitter invirad i en filt som luktar spya på den lokala pubens uteservering och ger löften om framtiden, Australien och öppenhet. Tar årets sista dopp och får årets första myggbett. Kör till stadens utkiksplats och tittar på en brinnande röd sol som går ner vid horisonten. En del av mig vill stanna här och äta risifrutti med mina bästa vänner en fredagskväll när alla andra är ute. Men en annan del är i behov av nytt. Nya gator att gå på, nya ställen att besöka, nya människor att träffa, nya horisonter att se solen gå ner bakom, nya historier att höra och nya historier att berätta. 

Paris

2014-09-03
me in Paris, 2013.
Jag åker snart tillbaka hit med en vän. Vet inte så mycket mer än vilket datum vi lyfter från Svensk mark. Vi har inga jobb, knappt några kontakter och ingen bostad förutom en liten studio som är vår i två veckor. Detta kan gå hur som helst. Just nu har jag ingen retur-biljett och jag hoppas att jag inte behöver boka en på ett tag. Kommer jag hem om en månad gör jag det, kommer jag hem om ett år gör jag det. Jag lovar mig själv att inte bli besviken om det blir det första alternativet. Huvudsaken är att man försöker och ibland bara gör det man vill göra, även om man saknar en plan.