Hyacinter

2015-11-30
 
Igår somnade jag till ljudet av en snöstorm. Alla julklappar är inhandlade, första adventsljuset är tänt och lussebullskonsumtionen vet inga gränser. Jag har gått in i jul-mode och inget kan stoppa mig. Lägenheter doftar (nästan stinker) hyacint och jag lyssnar enbart på julmusik. Det spelar ingen roll att snön hann smälta bort innan jag vaknade för nu ska jag dricka glögg. 
 
Ni får ursäkta den usla bildkvalitén. Jag har inte brytt mig om att ta med mig kameran till Göteborg än. Jag flyttar dock snart och då blir det ändring på det.
xx
 

Green kale

2015-11-24
 
Hej fina ni! Jag har bestämt mig för att ta tag i mitt bloggande igen för jag saknar det. Jag saknar att faktiskt behöva anstränga mig för att kunna visa upp någon form av kreativ prestation. Mitt mitt första inlägg kommer dock att handla om något så oväntat som grönkål. 
 
Kål har kanske inte varit en favorit hos mig, men jag tycker det är så himla vackert. Jag kan liksom inte låta bli att köpa hem en bukett svartkål eller grönkål när det finns i affären. Det räcker att äta den visuellt, tänker jag. Igår tog jag dock min fäbless för grönkål ett steg längre. Den gick från att vara en estetiskt tilltalande växt, till mat (fortfarande lika estetiskt tilltalande). Jag improviserade ihop en sallad och jag tycker att den blev så god att den förtjänar att tillägnas blogginlägget som ska symbolisera min nystart.
Detta blandade jag ihop i min sallad:
Grönkål
Olivolja
Svartpeppar
Parmensan
Pinjenötter
Flingsalt
 
Sådär, då har jag skrivit ett inlägg där jag hyllar grönkålens alla attributer. 
Ciao!